Ulje ove biljke je toliko moćno da ćete ga odmah nabaviti

Od bubuljica, preko zapaljenja uha do inhalacije zbog kašlja, ali i protiv buđi u kući – ovo ulje ima toliko namena da je to prosto neverovatno

Verovatno ste hiljadu puta prošli pored ove malene bočice u radnji, a da je niste stvarno pogledali, međutim nakon što ovo pročitate, poželećete da je odmah kupite. Ulje čajevca je prirodni proizvod koji potiče od listova Melaleuca Alternifolia, malog drveta takođe poznatog kao čajno drvo.

Aboridžini u Australiji koristili su listove čajevca da bi lečili otvorene rane, ali su ga i drobili da bi dobili telnost koju su grejali i udisali da bi lečili kašalj. Čajevac danas doživljava veliki povratak u kozmetičku industriju: Proizvođači šampona protiv peruti, krema, dezodoransa i sapuna obećavaju ublažavanje raznih kožnih problema.

Smiruje upaljenu kožu

Ovo ulje možete koristiti kao antiinflamatorni tretman za nečistu kožu. Ima umirujući kvalitet i deluje protiv iritacije kada imate zapaljenske procese i nečistoće na koži. To je zato što sadrži supstance koje mogu da imaju antibakterijsko, fungicidno i antiinflamatorno dejstvo. Ima širok primenu i kod manjih posekotina.

Efikasno ubija vaške

Ulje čajevca je veoma efikasno u borbi protiv vaški. Pomešajte 10 kapi ulja sa neutralnim šamponom i nanesite na kosu. Ostavite ovu mešavinu da odstoji oko 10 minuta, a zatim je dobro isperite. Ponovite postupak nakon što prođe nedelju dana.

Ujedi insekata

Nanesite malo čistog ulja čajevca ili balzama na ubod insekata da biste ublažili ubod. Ovo se naročito odnosi na ujede komaraca.

Prirodni dezodorans

Pomešajte malu količinu ulja sa svojim gelom za tuširanje i vaš znoj više neće imati neprijatan aromu već ćete mirisati sveže mente.

Smanjuje svrab glave i perut

Koristite nežni šampon (poput onog za bebe) sa pet kapi ulja čajevca i ublažićete svrab i smanjiti perut.

Pomaže kod zapaljenja uha

Pomešajte kašiku mlakog maslinovog ulja sa jednom kapi ulja čajevca i ukapajte u upaljeno uvo. Lezite na drugu stranu i lagano pritisnite vatu u upaljeno uho kako ulje ne bi curilo. Ponavljajte ovo onoliko često koliko je potrebno kako biste pomogli u borbi protiv upale.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.