U trendu

Uz ovaj ZAČIN DOŽIVEĆETE STOTU!

Obično ga koristimo kao dodatak jelima, da nam da preko potrebnu aromu. Često ga spominju kao lek prvog izbora za zubobolju, ali karanfilić ili klinčić ima brojne benefite po naš organizam. Naime, u svom sastavu ima eugenol, koji ima protivupalno dejstvo.

Prepoznatljivost ove biljke je u njenom toplom mirisu, koji ima jako prijatnu aromu. Prilikom probanja, ukus je dosta sladak a i gorak u isto vreme. Klinčić se koristi gotovo širom planete Zemlje, ima puno načina na koji se može koristiti i ima status jednog od najtraženijih začina.

Veoma je dobra u lečenju nesanice, a pomaže kod normalizacije funkcije jetre i ima veoma analgetičko dejstvo.

Ipak, ono što ne zna mnogo ljudi jeste da karanfilić deluje tako što snižava holesterol i krvni pritisak, i poboljšava funkciju i fleksibilnost arterija, zahvaljujući čemu može da produži životni vek. Stimuliše rad probavnog trakta, ubrzava metabolizam i cirkulaciju, pa je prirodno sredstvo za podsticanje procesa mršavljenja.

Ako ga pripremite na ovaj način, možete da ga konzumirate svaki dan.

Potrebno vam je: 1,5 litar vode (flaširane ili filtrirane), 5 grama karanfilića Pripremite vodu sa karanfilićem tako što ćete sipati karanfilić u staklenu flašu vode, pa je zatvorite. Ostavite na tamnom mestu, na sobnoj temperaturi, da odstoji oko pet dana. Možete da ga procedite, ali i ne morate. Ono što je bitno, jeste da pijete ovu vodu na prazan stomak.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.