U trendu

Većinu žena muči ovaj problem, ali se stide da kažu ginekologu. Doktorka savetuje da uvek postavite ova 3 pitanja (video)

Ginekološkinja Noa Sterling na TikToku je podelila video u kojem ističe tri pitanja koja trudnice moraju postaviti ako misle da ih ginekolog ne shvata dovoljno ozbiljno.

Pod time dr. Sterling misli na situacije kada trudnice ginekolozima ispričaju neke simptome i probleme koji ih muče, a oni im odgovore da je to sasvim normalno. Ginekološkinja je videom htela da podstakne trudnice da se više zauzmu za sebe kada osećaju da doktori njihovu zabrinutost ne shvataju dovoljno ozbiljno.

@drsterlingobgyn

#stitch with @katylynnsmithdesign How to communicate with your #obgyn #pregnant #pregnancystruggles #pregnancystressrelief #pregnancytips #advocatingforyourself #stressinpregnancy

♬ original sound – Noa Sterling, M.D., FACOG

U svom videu koji je ubrzo postao viralan, doktorka Sterling je istakla ova tri pitanja:

Znam da normalni simptomi trudnoće ponekad mogu da ukazuju na to da se događa nešto ozbiljnije. Šta vam kod mene govori da ovo nije ništa ozbiljno i da nije nešto zbog čega bih trebala biti zabrinuta?

Na šta bih trebala da obratim pažnju i šta bi moglo da mi ukazuje na to da je ovo ozbiljniji simptom?

Drago mi je što mislite da se ne radi o nečem ozbiljnom. Ipak, htela bih da nešto preduzmem u vezi s ovim simptomom. Šta predlažete?

Mnogim trudnicama će ovo biti veliko olakšanje i njena poruka je da obavezno pitaju svoje ginekologe šta god ih zanima jer zdravlje nema cenu.

(Espreso/NajŽena)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)