U trendu

“Veliko O“ nije odgovorno samo za seksualno zadovoljstvo, evo koje tegobe uspešno uklanja

Orgazam je fenomenalan – to znamo odavno. Ali ono što još ne znamo je da „veliko O“ nije samo odgovorno za zadovoljstvo, već može pomoći i kod nekih zdravstvenih problema.

Ovaj pozitivan neželjeni efekat uzrokovan je, između ostalog, hormonima dopaminom, endorfinom i serotoninom koji se oslobađaju kada dođe do vrhunca.

Oni su odgovorni za to što se posle seksa osećamo super srećno. Ali ako ove hemikalije dospeju u krvotok, one ublažavaju bol, što pomaže kod sledećih problema:

Glavobolja

Prema studiji iz 2013. objavljenoj u časopisu Cephalalgia, orgazam čini čuda protiv migrene. Nije važno da li želite da budete sami sebi gospodar ili će vas partner dovesti do vrhunca.

Štucanja

Kanadska studija je pokazala da se muškarci i žene mogu izlečiti od dugotrajnog štucanja – seksom. Prema dr Frensisu Fesmiru, za ovo je potrebno stimulisati vagusni nerv (najduži nerv koji potiče direktno iz mozga i šalje i prima poruke iz digestivnog sistema i svakog drugog organa u telu). A taj nerv se stimuliše upravo tokom seksa.

Jutarnja mučnina tokom trudnoće

Psiholog dr Gordon Galup sa Državnog univerziteta u Njujorku tvrdi da (muški) vrhunac pomaže protiv jutarnje mučnine tokom trudnoće.

Dr Galup argumentuje ovu tezu, tvrdeći da telo trudnice često posle oplodnje smatra da je muška sperma uzrok upale, odnosno strano telo, i reaguje mučninom, pa čak i povraćanjem. Kada se organizam žene navikne na seme, postaje imun.

Da bi se to brže desilo, tvrdi naučnik, žena treba da konzumira spermu oralno.

(Post)menstrualni grčevi

Orgazam stimuliše dotok krvi u matericu žene, što opušta matericu, što može smanjiti grčeve. Hemikalije koje se oslobađaju tokom klimaksa dodatno deluju kao sredstvo protiv bolova i mogu ublažiti bol tokom menstruacije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar