U trendu

Ni ne slutite šta se dešava u telu kada svaki dan pijete rastvor sode bikarbone

Verovatno ste čuli za neka blagotvorna dejstva sode bikrbone, a nauka je potvrdila da može da pomogne ili spreči i opasne bolesti…

Istraživanja dokazuju da ako pijete sodu bikarbonu, možete da olakšate tegobe i ublažite reumatoidni artritis. Dokazano je da soda bikarbona pozitivno utiče na smanjenje upala kod zglobova. Pacijenti koji su pili sodu bikarbonu sa vodom nakon samo 2 nedelje imali su manje ćelija imunog sistema koje podstiču upalu, a više onih koje je umiruju.

Prema dokazima istraživanja, ovakvi procesi, odnosno prelazak iz upalnog u protivupalno stanje uz pomoć sode bikarbone, primećen je i u bubrezima, krvi i slezini. Dokazano je i da je vid terapije sa sodom bikarbonom potpuno bezbedan, prenosi Lepa & srećna.

Osim toga, u ranijim istraživanjima je dokazano da soda bikarbona utiče na smanjenje kiseline u želucu i tako ublažava različite stomačne tegobe.

Soda bikarbona ima i blagotvorno dejstvo kod pacijenata kojima je uvećana slezina i utiče na smanjenje upale u mnogim organima.

Ako se odlučite da probate terapiju sa sodom bikarbonom, onda svakog dana razmutite pola kašičice sode u čaši vode, odnosno 3 g sode na 2 dl vode.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar