U trendu

Vežbe iz fotelje: Sedeći za 10 minuta poboljšajte cirkulaciju i pokretljivost (video)

Ojačajte mišiće, poboljšajte cirkulaciju krvi i pokretljivost ruku i nogu i olakšajte sebi bolove u zglobovima.

Fizička aktivnost ima momentalne pozitivne efekte na telo, pa je vežbanje jedna od najvažnijih stvari koje možete da učinite za sebe.

Vežbe smanjuju rizik od bolesti, pomažu u regulaciji telesne težine, jačaju kosti i mišiće, olakšavaju bolove u zglobovima, utiču na zdravlje mozga. Dovoljne su i male promene u životnom stilu da ostvarite velike dobrobiti.

Mnogo se pravdaju time što nemaju dovoljno vremena da odlaze u teretanu ili novca za članarinu. Kod kuće je lako naći druga opravdanja – nema dovoljno prostora, nema trenera da vas podstiče i ispravlja, teško je naći motivaciju.

Starije osobe imaju i fizička ograničenja – teško se kreću, pate od bolova u zglobovima, neki su im pokreti neizvodljivi. Zato vam predlažemo odlične vežbe koje možete da radite čak i u stolici.

Imajte na umu da je dovoljno da im posvetite, za početak, samo desetak minuta dnevno i odmah ćete osetiti bolju cirkulaciju i veću pokretljivost. A ako ih ponovite tri puta po deset minuta u toku dana, biće to ekvivalent polučasovnom vežbanju u teretani. Počnite odmah – svaki pokret ponovite desetak puta, a vremenom možete i da povećavate broj ponavljanja.

Zato vam predlažemo odlične vežbe koje možete da radite u dnevnoj sobi ili u kancelariji. Probajte!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.