U trendu

Za dug život konzumirajte ovu zlatnu kombinaciju

Kombinacija meda i cimeta posebno je značajna kod srčanih tegoba, a preporučuje se konzumiranje ove mešavine namazane na parče hleba svakog jutra.

Evo koje tri bitne tegobe rešava ova sjajna kombinacija

Smanjuje holesterol

Savremena medicinska nauka prepoznaju med kao vrlo efikasno sredstvo za lečenje svih vrsta bolesti i bez komplikacija. U jednoj šoljici tople vode od 200 mililitara razmutite 2 kašike meda i 1 kašiku cimeta. Pijte ovu smesu ujutro i uveče. Redovan unos leči čak i hronični artritis.

U nedavnim studijama Univerziteta u Kopenhagenu utvrđeno je da su pacijenti koji su uzimali ovu smjesu sedam dana prije doručka znatno smanjili bol, a nakon mjesec od uzimanja ove smjese su već mogli hodati bez bola.

U jednoj većoj keramičkoj posudi pomešati 2 kašike meda i 3 kašike cimeta, pa na tu smesu dodati 400 mililitara tope vode. Konzumirati dva puta dnevno pre doručka i pre ručka u jednakim količinama. Ova kombinacija u roku od dva sata smanjuje nivo holesterola u krvi za čak 10 posto.

Protiv bakterija

Za rešenje uporne upale bešike i nakupljenih bakterija u mokraći pomešajte najpre 2 kašike cimeta s jednom kašikom prirodnog meda. Dobro ih izmešajte, pa prelijte sa 200 mililitara mlake vode. Konzumirajte najmanje dva puta dnevno, ujutro i uveče.

Gubitak kose

Napravite masku za kosu od 1 kašike maslinovog ulja, 1 kašike meda i 1 kašike cimeta. Pre nego što počnete s pranjem kose nanesite ovu smesu na koren kose i ostavite da odstoji najmanje 15 minuta. Zatim isperite kosu mlakom vodom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.