U trendu

Za samo 100 dinara čaj od ove biljke topi salo, reguliše šećer i pomaže kod gorušice: Pravo je blago

Piskavica, biljka koja je široko poznata i pod mnogim imenima krije mnogobrojne koristi po zdravlje. Čaj od ove biljke nije samo uobičajeni napitak – on je pravi eliksir zdravlja.

Istraživači otkrivaju tajne ove biljke koja je postala neizostavan deo mnogih narodnih lekova širom sveta. Piskavica, poznata i kao grčko seme, kozji rog ili grohotuša, otkriva svoju moć u tretiranju raznih zdravstvenih problema.

Njena bogata hranljiva vrednost iznenađuje – u samo 100 grama ima ogromne količine vlakana, proteina, vitamina, gvožđa, kalcijuma, i mnogih drugih korisnih materija. A cena joj je pristupačna – 100 grama košta samo 100 dinara!

Za početak, istraživanja su pokazala da piskavica može biti važan saveznik u procesu mršavljenja. Biljna vlakna u njoj produžavaju osećaj sitosti, pomažući ljudima da jedu manje i smanje unos kalorija.

Ali to nije sve, jer ova biljka ima i blagotvoran uticaj na dijabetes. Naučnici su dokazali da redovna konzumacija piskavice može značajno sniziti nivo šećera u krvi kod osoba s dijabetesom tipa 2.

Ako imate problem s gorušicom, takođe postoji rešenje – piskavica može pomoći u ublažavanju simptoma i doneti olakšanje.

I to nije kraj! Za sve nove mame koje žele povećati količinu mleka, čaj od piskavice može biti spas. Neka istraživanja su pokazala da povećava produkciju mleka kod dojilja.

Dakle, ova neobična biljka sa širokim spektrom koristi za zdravlje postaje nezaobilazna u mnogim domovima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.