U trendu

Zašto se javlja glavobolja dok ste na godišnjem odmoru, stručnjaci pronašli odgovor

Stiglo je i vaše vreme godišnjeg odmora. Jedva ste dočekali da odmorite dušu, stavite mozak na pašu i uživate u toplim, letnjim danima.

Stabilizujte stres
Mnogi se ipak, sećaju svojih godišnjih odmora po tome da su patili od jake glavobolje zbog koje nisu mogli ni normalno da funkcionišu. I to se događa upravo na odmoru kad biste se trebali opustiti i uživati. Stručnjaci navode da postoje faktori koji uzrokuju upravo te glavobolje, ali i šta možete da učinite kako biste ih sprečili da vam unište odmor.

Stručnjaci savetuju da stabilišete stres tako da dovoljno spavate, držite pod kontrolom svoje obaveze i provodite kvalitetno vreme s partnerom i prijateljima. I vremenske zone mogu poremetiti nečiji cirkadijalni ritam, a to doprinosi poremećaju sna i napadima migrene.

Važno je da budete hidrirani
Pobrinite se za to da soba u kojoj spavate bude hladna i zamračena i pridržavajte se svoje normalne rutine odlaska na spavanje što je više moguće.

Važno je da budete hidrirani i da održavate dovoljnu količinu vode jer je i to ključno kod sprečavanja mogućih glavobolja.

Klinika Cleveland piše da ponekad i prehrana može biti faktor koji će prouzrokovati glavobolju, prenosi Avaz.ba.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar