U trendu

Zlatni eliksir koji bacamo: Jedna šoljica magičnog čaja rešava upalu bešike i otečene zglobove

Čaj od kukuruzne svile jedan je od najjačih prirodnih diuretika. On podstiče izlučivanje mokraće i bakterija iz organizma, zbog čega je od velike pomoći kod upale bešike i urinarnih infekcija kao i kamena u bubregu.

Ubrzava cirkulaciju krvi u telu i smanjuje skupljanje vode u zglobovima, a pomaže i kod mršavljenja i predmenstrualnih tegoba. Dobar je i kao detoks alat koji olakšava rad jetre, a smanjuje i bol u zglobovima koja je posledica reumatskih bolesti.

Kako napraviti čaj od kukuruzne svile?

Jednu čajnu kašičicu dobro osušene kukuruzne svile treba da prelijete šoljicom vruće vode, pustiti da odstoji nekoliko minuta, procedite i popijte jednom dnevno, ili maksimalno dva do tri puta na dan. Čaj se ne preporučuje nekoliko sati pre spavanja .Nemojte sami sušiti kukuruznu svilu ako niste sigurni da li su u proizvodnji korišćeni štetni sastojci poput pesticida. Takođe, kukuruzna svila koja nije dobro osušena gubi lekovita svojstva te ju nije preporučljivo upotrebiti za čaj, piše Poslovni.hr.

U hladnije doba godina, kada nema svežeg kukuruza na raspolaganju, u prodavnicama zdrave hrane moguće je da kupite već gotov čaj od kukuruzne svile. Dve kašičice kukuruzne svile je potrebno da skuvate u tri decilitra vode, ostavite poklopljeno pet minuta, procedite i pijete bez ikakvih zaslađivača.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar