U trendu

Ako primetite ovo odmah se uputite kod majstora: Troši se daleko više goriva, a performanse su slabije

Automobili u Srbiji u proseku su stari preko 16 godina, sa zaista velikim kilometražama. Nije tajna da se takvi automobili održavaju jako loše, sa neoriginalnim delovima, i da se nalaze u rukama mehaničara koji uglavnom nisu prošli baš nikakve obuke u specijalizovanim servisima.

Mnogi od vas ignorišu curenje ulja iz motora. Uvek sebe ubeđujete: Ma nije to ništa strašno – svratiću kod majstora sledeće nedelje. Ovih šest uzroka za curenje ulja iz motora, a tri su za hitan odlazak mehaničaru.

Uvek se krene od provere dihtunga glave motora. Njega treba povremeno zameniti, ali vrlo često se pokaže da njegova zamena nije rešenja problema, već da treba odraditi remont glave motora.

Glava motora je najosetljiviji deo motora, ona je izložena velikim opterećenjima.  Na njoj su velika toplotna i mehanička naprezanja, i najmanja oštećenja prave ozbiljne kvarove motora, a posebno klipnog mehanizma. Neispravna glava motora povećava potrošnju goriva, a performanse su slabije.

Najgori problem koji može izazvati loša glava motora je mešanje antifriza i ulja. Ako se to desi, kvalitet ulja nije na potrebnom nivou – pa se pripremite za generalku motora. Zbog toga oštećenu glavu motora bez odlaganja treba remontovati – da bi maksimalno smanjili troškove za popravku.

Čim primetite da ubrzanje automobila nije adekvatno – kad osetite da na usputno ne vuče kao ranije – to je znak da se odmah bez odlaganja uputite kod majstora. Ako je pad performansi osetno veliki, parkirajte auto na bezbednom mestu i pozovite šlep.

U glavi motora nalaze se ventili (usisni i izduvni, ukupno 2 do 5 po cilindru), ventilske vođice, sicevi ventila, opruge ventila, podizači ventila (mehanički ili hidraulični), bregasta osovina (jedna ili dve), dizne (benzinske ili dizel) i kod starijih dizelaša.

Osnovni deo izrađen je od aluminijumske legure ili livenog gvožđa. Na spoljnoj strani glave motora su remenice bregastih osovina. Kod motora s razvodom pomoću lanca – lančanik je sa unutrašnje strane motora, usisni i ispušni kolektor, razvodnik paljenja (neki benzinski motori), pumpa za podpritisak (dizel motor).

Ako vam je glava motora za remont, ispod automobila možete primetiti žute ili tamnosmeđe barice ulja. Dihtung glave cilindra dizajnirana je da spreči curenje motornog ulja u cilindar ili u potpunosti iz automobila.

Rupa u karteru ulja

Karter ulja se kod većine automobila nalazi jako nisko. Kod penjanja preko visokog ivičnjaka možete ga lako zakačiti, oštetiti, a kao posledicu toga možete dobiti curenje ulja iz njega. Kada motor ostane bez ulja sledi vam naravno generalna motora! Retki su vozači danas koji redovno proveravaju nivo ulja u motoru, a često i ne znaju koji je potreban nivo ulja. Može biti i da je dotrajao čep za ispuštanje ulja, onda ga samo prosto zamenite.

Istrošen filter ulja

Poznato vam je da se ulje mora filtrirati pre nego što se upumpava u motor? Zbog toga je filter za ulje sastavni deo podmazivanja motora, iako neki misle da je dovoljno zameniti ga na 30.000 km, odnosno prilikom svake druge zamene ulja – što je greška. Uz to,  filter za ulje ima relativno kratak vek trajanja u poređenju sa drugim delovima i trebalo bi ga zameniti najaksnije za 15.000 km,  kako bi se sprečilo curenje ulja. Ako vam je auto prešao više od 100.000 km, moja preporuka je da menjate i ulje i filter za ulje na 9 000 km ili na 10 meseci. Prosto to je jako malo ulaganje za motor, podmazivanje motora znači mnogo. Častite svoj auto originalnim filterom za ulje – puno znači!

Izgubljena kapica filtera

Poklopac filtera za ulje prvenstveno je osmišljen da spreči čestice prljavštine i prašine da uđu u vaš motor i unište dizne. Takođe služi kao sigurnosni ventil za vaš motor. Ako nedostaje ili je neispravan, vaš je motor u opasnosti. Takođe nepotrebno rizikujete da vam motor na kapici gubi ulje. Kapice su relativno jeftine i jednostavne za ugradnju – problem je što ih je teško naći za neke modele. Kupite bolje originalnu!

Slomljen uljni dihtung

Ako dihtung koji sprečava da iscuri ulje iz motora postane korodiran, ili još gore ako se slomi, znajte da će vam motor na tom mestu gubiti ulje. Znakovi toga u početku možda neće biti toliko vidljivi, a možda će trajati neko vreme prije nego što počnete da uočavate barice od ulja ispod vašeg vozila.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar