U trendu

Audi A1 stiže na leto

Posle mnogobrojnih najava, rendera, špijunskih fotografija i spekulacija, najmanji audi je konačno tu, a prve zvanične informacije već su dostupne, mada je premijera viđena na Sajmu automobila u Ženevi. Mali Audi A1 s dužinom od 3,95 metara unosi dašak premijum klase u segment gradskih automobila, koji u ova teška vremena beleži rastuću popularnost. Dizajnerski, audi A1 je tipični audi s velikom maskom hladnjaka, izlomljenim LED prednjim i zadnjim svetlima, doslovno preuzetim sa SUV modela Q5, kao i naglašenim bokovima. Ipak, njegova jednostavna kompaktna forma pleni pažnju, pa će ovaj automobil bez sumnje biti izuzetno tražen među imućnijim mlađim svetom.
Iako kompaktan po dužini, zahvaljujući širini od 1,74 metara, audi A1 je na nivou za broj većih vozila. Međuosovinski razmak ovog modela (2,47 metara) obećava dovoljno prostora za četiri odrasle osobe. Jedino može pomalo smetati pomodno nizak krov, zbog čega je A1 visok samo 1,42 metara. Pored toga, krov je izražen "šminkerskim" belim nosačima. S druge strane, oduševljava sasvim solidan prtljažnik osnovne zapremine od 267 litara, maksimalne od 920 litara.
Premijum nastup spolja nastavlja se u mladalački izvedenoj unutrašnjosti, koja je sastavljena bolje od većine konkurenata. Što se tiče ponude motora, u igri su 1,6-litarski TDI u verzijama sa 90 i 105 KS, dok čast benzinaca brane 1,2-litarski TSI sa 86 i 1,4-litarski TSI sa 122 KS. Svi motori imaju sistem rekuperacije kočione sile i start-stop automatiku. Novi audi A1 na tržište stiže već u leto ove godine, po osnovnoj ceni od 16.000 evra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar