U trendu

Audi TTS za prave sladokusce

Prošlo je gotovo deset godina otkako se prvi Audi TT pojavio u produkcionoj liniji poznatog proizvođača automobila iz Nemačke. Može se reći da su modeli iz te serije stekli veliku popularnost, zahvaljujući atraktivnom sportskom dizajnu i zavidnim performansama. Nakon deset godina, Audi nudi nov model ove serije, namenjen pravim automobilskim sladokuscima.
Audi TTS 2009 trebalo bi da se pojavi u prodaji u novembru ove godine. On u potpunosti potvrđuje desetogodišnju uspešnu reputaciju TT serije. Biće ponuđen u dve varijante sportskog modela s dvoja vrata – „coupe“ (klasična varijanta sportskog modela) i „roadstar“ (kabriolet varijanta). Može se reći da to u osnovi nije nov model i da se mnogo ne razlikuje od prethodnika, ali je činjenica da se u odnosu na prethodnike TTS odlikuje mnogim novim detaljima i tehnologijama koje doprinose njegovoj generalnoj transformaciji u izuzetno moderan i atraktivan model.
Specifikacije novog „audija“ TTS to u potpunosti potvrđuju. Naime, njegova snaga i vozne karakteristike bazirane su na četvorocilindričnom agregatu s turbo punjačem, čija je zapremina 2 litra, a snaga 272 „konja“. Pogon ovog vozila je na sva četiri točka (AWD), ubrzanje dostojno naprednog sportskog modela – brzina od 62 milje na čas (oko 100 km/h) dostiže se za samo 5,2 sekunde, dok mu je maksimalna brzina 155 milja na čas (oko 250 km/h). Transmisija je šestostepena, s mogućnošću izbora manuelne ili automatske varijante.
Prema tome, u realizaciji ovog modela u potpunosti je primenjena filozofija njegovog proizvođača: „ostvarenje napretka kroz primenu nove tehnologije“. Dizajn ovog „audija“ je posebna priča. Njegove dimenzije su 4,14 x 1,84 x 1,33 do 1,35 metara. U spoljašnjem i unutrašnjem dizajnu takođe su primenjene nove tehnologije za smanjenje težine vozila (Audi Space Frame), kao i materijali za izradu delova i opreme eksterijera i enterijera. Impresivne karakteristike i dizajn podrazumevaju i impresivnu cenu. Ona će, kako je najavljeno, najverovatnije iznositi 66.000 do 70.000 dolara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.