U trendu

Auto vam je stao, a sami ste? Jednostavan trik kako da upalite vozilo bez kablova i guranja!

Svakom vozaču se barem jednom dogodilo da mu se automobil iznenada ugasi i stane. Najčešći uzrok je kvar na akumulatoru i onda treba juriti nekog ko ima kablove i voljan je da pomogne, ili pokušati na gurku da ponovo upalite auto.

Međutim, na internetu se pojavio vrlo koristan trik kako možete sami bez kablova i guranja ponovo da pokrenete kola. Verovali ili ne, potrebno vam je samo duže parče kanapa.

Mladić po imenu Deni na snimku slikovito je objasnio, a potom i pokazao kako se to radi.

– Automobil vam je iznenada stao, a nema nikog u blizini ko bi vam pomogao da ga pogurate. Sve što vam je potrebno u takvim situacijama je jak kanap – rekao je on.

Kako je objasnio ovaj trik neće uspeti sa svakim automobilom i da se ne razume mnogo u automobile a ovaj trik je video od svog oca koji je na ovaj način palio svoja kola kad ostane bez akumulatora.

– Ovaj trik najbolje pali što je auto manji i potrebno je da imate ručni menjač – dodao je mladić.

Kako se vidi na snimku on je najpre podigao dizalicom desni gornji točak, potom je manjač ubacio u treću brzinu a potom kanap obmotao oko podignutog točka. Potom je kraj kanapa jako vukao sve dok se točak nije zavrteo, a auto upalio.

– Video sam mog oca koji ovako pali auto kad mu stane zbog akumulatora pa sam želeo da ovo isprobam. Kao što vidite zaista radi – poručio je on.

Međutim, bilo je dosta iskusnih vozača koji su upozorili da je ovo prilično opasan način za pokretanja auta koji je dizalici jer kola mogu da se trznu prilikom paljenja i naglo krenu. Ovaj mladić pak tvrdi da je ovo potpuno bezbedan način i da nema razloga za strah.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)