U trendu

Bahrein: treća runda Formule 1

Svetski šampionat Formule 1 se zahuktava. Nakon Melburna i Kuala Lumpura, treća runda ovog šampionata održana je u Bahreinu. Rezultati su bili pomalo dramatični (za pojedine vozače i timove) i verovatno razočarenje za Poljaka Roberta Kubicu (Robert Kubica), koji je s odličnim rezultatom bio prvi u kvalifikacijama. Veliku nagradu Bahreina osvojio je Felipe Masa (Felipe Massa), a među timovima na čelu liste je BMW.
Takmičenje u Bahreinu, državi ostrvu u Persijskom zalivu, održava se na stazi Sakhir. Po završetku kvalifikacija, na startnoj poziciji našao se Poljak Robert Kubica, vozač BMW-a. Uz njega u prvom redu starta našao se Felipe Masa (Felipe Massa), a zatim su sledili Luis Hamilton (Luis Hamilton), Kimi Raikonen (Kimi Raikonen) i Heiki Kovalainen (Heiki Kovalainen). Startna pozicija za Kubicu bila je iznenađenje kvalifikacija, s obzirom na to da je Masa sve vreme dominirao. Kao što se na kraju i pokazalo, Velika nagrada Bahreina našla se u njegovim rukama.
Na kraju treće runde svetskog šampionata redosled vozača u ukupnom plasmanu pretrpeo je znatne promene. Na prvom mestu sada je Finac Kimi Raikonen (Ferarri) s ukupno 19 poena (na prethodnoj listi, posle druge runde, bio je drugoj poziciji). Odmah iza njega, sa samo tri poena manje, nalazi se Nemac Nik Hajdfeld (Nick Heidfeld) – BMW. On se s treće pozicije iz drugog kruga ponovo našao na drugom mestu, dok je na poziciji broj tri Britanac Luis Hamilton (Mc Laren-Mercedes) s ukupno 14 poena (koliko je imao i posle prethodne trke).
Zanimljivo je da deset vozača zasad nije osvojilo nijedan poen. U skladu s uspehom takmičara, došlo je do izmene i među timovima (lista konstruktora). U trećoj trci BMW je nastavio s usponom na listi i sa 30 poena preuzeo vođstvo od McLaren-a (koji je vodio nakon prve dve trke). Slede Ferarri i McLaren, ali je razlika u poenima vrlo mala. Oni imaju 29, odnosno 28 poena. Međutim, trke tek predstoje. U predstojećem periodu stišaće se utisci i strasti, a zatim kreće nov krug šampionata. Sledeća fešta je u Španiji – u Barseloni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.