U trendu

Chevrolet Aveo RS

Ševrolet (Chevrolet) je na Sajmu automobila u Detroitu svetu predstavio svoj koncept automobil Aveo RS. Ovaj automobil odlikuje dinamičan i uzbudljiv izgled inspirisan evropskim trendovima, a njegovi tvorci nadaju se da će se svideti mladim ljubiteljima automobila. Duži, širi i prostraniji od trenutne verzije Aveo-a koja se nalazi u prodaji, prikazani model RS ima sve elemente dizajna specifične za automobile više klase, i to one vezane za enterijer i eksterijer, i predstavlja mogućnosti personalizacije koje će potencijalno biti dostupne s modelom Aveo sledeće generacije. Po dolasku u Evropu 2011. godine, novi Aveo će biti u potpunosti usklađen s modelima Cruze i Spark, njihovim najnovijim kompaktnim modelom i minijem.
Aveo RS u boji Boracay Blue odlikuju svi elementi dizajna karakteristični za Ševrolet, kao što su dvodelna rešetke hladnjaka, okrugla zadnja svetla i izduženi blatobrani, ali dizajneri su dodatno ulepšali ovaj prikazani primerak spuštenim otvorima za vazduh u kombinaciji s aluminijumskim detaljima. Svetla za maglu integrisana su u naglašeni otvor za hlađenje kočnica koji se stapa s linijom prednjih blatobrana, što daje automobilu agresivan i sportski izgled. Na prvi pogled automobil izgleda kao model s troja vrata, jer su kvake zadnjih vrata diskretno smeštene u području C-nosača. S mat crnom unutrašnjošću i naglaskom na sjajnoj crnoj, metalik i plavoj boji, kod ovog oglednog Chevrolet Aveo-a RS podjednaka pažnja posvećena je spoljašnjim detaljima kao i unutrašnjosti.
Tema Boracay Blue nastavlja se u unutrašnjosti automobila, s posebnim štepovima preko cele dvodelne table s instrumentima, na stranama prednjih i zadnjih vrata, obruču upravljača, presvlakama oko menjača i ručne kočnice, kožnim sedištima, pa čak i u podnim oblogama. Okrugli analogni brzinomer postavljen je u unutrašnjost asimetričnog LCD ekrana s metalnom ivicom, a tu su i okrugli bočni otvori za vazduh, koji su takođe oivičeni aluminijumom. Prikazani model Chevrolet Aveo RS pogoni veoma efikasan 1,4-litarski Ecotec motor snage 138 KS (103 kW) s turbo punjačem. Šestostepeni manuelni menjač napravljen je kako bi osigurao dinamično i živahno iskustvo vožnje. Ševrolet je već ranije najavio da će se novi Aveo za tržište Severne Amerike proizvoditi od 2011. godine u fabrici Orion u gradu Orion Township u američkoj saveznoj državi Mičigen. Ovo je potez kojim će se u severoistočnom Mičigenu otvoriti 1.200 radnih mesta. Krajem 2010. trebalo bi da počnu pripreme za proizvodnju novog Aveo-a u pogonima fabrike Orion.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.