Dacia Sandero Stepway – namenjen mladima

Na nedavnom Sajmu automobila u Barseloni Dacia je predstavila Sandero Stepway, terensku verziju svog novog modela. Ovaj automobil trebalo bi da poboljša uspeh ove kompaktne i prostrane berline rumunskog proizvođača, koja je od početka svoje prodaje sredinom prošle godine prodata u više od 60.000 primeraka u Evropi i zemljama Magreba.
Svojim utegnutim linijama Dacia Sandero Stepway osvojiće mlađe kupce, koji traže finansijski prihvatljivo, ali ipak snažno individualno vozilo. Povećana izdignutost od tla, zaštitne letvice, uzdužni krovni nosači i hromirani auspuh čine da ova Dacia izgleda kao da se baš sad spremila za avanturu. Dacia Sandero Stepway je zadržao prednosti koje su se pokazale kao uspešne u originalnoj verziji ovog automobila, kvalitetan odnos cene i ponuđenog, prostornost i pouzdanost.
Automobil odlikuje spoj sportskih karakteristika i elegancije. Spoljašnjost karakterišu dominantna crna maska svetlosne grupe, hromirana ivica maske, aluminijumske 16-inčne felne i mat hromirani pragovi. U unutrašnjosti se ističu posebne crne presvlake s belim šavovima, kao i različiti delovi u sivoj boji. Dacia Sandero Stepway je veoma prostrano vozilo; zahvaljujući velikim dimenzijama, u njega se može smestiti do pet odraslih putnika visokog rasta. Što se tiče sigurnosti, ima sistem ABS Bosch 8,1 sa EBV-om i AFU-om, kao i vazdušne jastuke za vozača i suvozača.
U prodaji će u većini evropskih zemalja biti od septembra ove godine. U zavisnosti od tržišta kojem je namenjen, Dacia Sandero Stepway biće u ponudi s benzinskim motorom 1,6 MPI (90 konjskih snaga) i dizel agregatom od 70 KS. Oba agregata dokazala su se na drugim vozilima ovog proizvođača. Zahvaljujući emisiji CO2 od 140 g/km, verzija s dizel motorom ima potpis eco2.
Srodan članak

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.