U trendu

Direktorka Fijata: Zadovoljani saradnjom s Vladom Srbije

Automobilski gigant „Fijat-krajsler“ je zadovoljan saradnjom sa Vladom Srbije, a rezultat toga je najuspešniji srpski izvozni proizvod – „fijat 500 L“, ocenjuje direktorka kompanije „Fijat-krajsler automobili Srbija“ Silvija Verneti.

„Ponosni smo na činjenicu koju je istakao i predsednik Aleksandar Vučić nedavno u Kragujevcu, kada je zajedno sa Alfredom Altavilom, izvršnim direktorom “Fijat-Krajslera“ za EMEA region, označio početak proizvodnje, a to je da FCA Srbija učestvuje s tri odsto u bruto društvenom proizvodu. Učestvujemo sa osam odsto u ukupnom izvozu, koji je u 2016. godini iznosio 1,1 milijardu evra“, istakala je Verneti za današnje „Večernje novosti“.

Upitana koliko je zadovoljna radom „Fijatove“ fabrike u Kragujevcu, ona je podsetila da je zajednički projekat započet pre devet godina izgradnjom fabrike u tom gradu.

„Pre pet godina je počela proizvodnja “fijata 500 L“, koji je najprodavanije u svom segmentu u Evropi i najprodavanije vozilo u Srbiji. Mi smo ponosno što je tako dobar proizvod nastao u Kragujevcu i zahvalni smo, pre svega, radnicima na posvećenosti“, naglasila je ona.

Govoreći o novom modelu „fijata 500 L“, ona je rekla da novi automobil ima više od 40 odsto sasvim originalnih delova.

„Znatno je unapređen, ne samo dizajnerski, već su mu poboljšane i vozne i bezbednosne karakteristike. Očekujem da će ponoviti uspeh prethodnika“, rekla je Verneti za „Novosti“.

Na pitanje da li je planiran izvoz i na tržište SAD imajući u vidu da prodaje počinje u Francuskoj, Italiji i Srbiji 17. i 18 juna, a u ostalim zemljama Evrope u septembru, Verneti je rekla „naravno“ istakavši da je plan da se to vozilo prodaje u svim zemljama u koje „Fijat“ inače izvozi.

Ona, međutim, nije mogla da precizira kolike će cene biti u Srbiji.

Na konstataciju da redovno ističe da je ponosna na saradnju „Fijata“ u Kragujevcu sa lokalnom zajednicom, ona je rekla da je prioritet te kompanije da svi radnici i dalje smatraju privilegijom da u njoj rade.

„Posebno se obraća pažnja na bezbednost na radu, stručno usavršavanje radnika i saradnju sa lokalnom zajednicom. Imamo do sada više realizovanih projekata posvećenih deci, ženama“, navela je Verneti.

Ona je dodala da je za nju dolazak u Srbiju, u kojoj je od 2014. godine, bio veliki profesionalni izazov, ali i zadovoljstvo.

„Uspeli smo da postignemo visok nivo na svim poljima u fabrici, a ovo novo ulaganje u novi model smatram izuzetnom investicijom za budućnost“, poručila je Verneti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.