U trendu

Egzotični supersportski dvosed

Wiesmann, proizvođač poznat po svojim supersportskim modelima, pripremio je svoj novi model za predstojeći salon automobila u Ženevi (od 6. do 16. marta). To je pravi superautomobil s oznakom GT MF5. U skladu s renomeom proizvođača, u pitanju je model vrlo egzotičnog dizajna, koji se može pohvaliti i zadivljujućim performansama i očekivano astronomskom cenom.
Nastao je kao logično unapređenje prethodnog modela – MF4. U odnosu na njega ima malo veće dimenzije. Dužina mu je veća za 8 cm (iznosi 4,3 metra), a širina za 9,6 cm. Ukupna težina povećana je za 100 kg, pa iznosi oko 1.370 kg. Vrlo je nizak i ima široke gume poput trkačkih modela, tako da stabilno leži na putu (čak i pri najvećim brzinama). Po svom dizajnu, prema tome, predstavlja savršen primer proizvodne filozofije Wiesmann-a, koja podrazumeva kombinaciju prelepog dizajna i izrazito kvalitetne i napredne tehnologije.
Po dosadašnjem običaju, za realizaciju ovog modela Wiesmann je iskoristio BMW-ov agregat. U odnosu na prethodni model sa BMW-ovim V8 agregatom performanse novog modela su unapređene korišćenjem desetocilindričnog agregata (V10). Na taj način je ostvarena snaga od 507 „konja“ pri 7.750 obrtaja u minuti i obrtni moment od 520 Nm. Transmisija je sedmostepena, a „poletanje“ ovog modela ostvaruje se za 3,9 sekundi. Maksimalna brzina koju može da ostvari iznosi 310 km/h. Zahvaljujući tim performansama Wiesmann MF5 se nalazi u samom vrhu sportskih modela svoje klase.
Unutrašnjost mu je potpuno u skladu s brzinom i atraktivniom vožnjom, sa sedištima dizajniranim tako da vozač (a i suvozač) s vozilom čine savršeno kompaktnu celinu. Posebna pažnja posvećena je sigurnosti putnika. U tom cilju čitavo vozilo napravljeno je sa specijalnom strukturom materijala, a podrazumeva se ugrađen ABS kombinovan s dinamičkom kontrolom stabilnosti (DSC). Nakon premijere u Ženevi, izvesno vreme će biti posvećeno testiranju ovog modela, tako da bi on na tržištu trebalo da se pojavi do kraja proleća po, kao što rekosmo, astronomskoj ceni od oko 180.000 evra (što uključuje svu moguću opremu).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.