U trendu

Instruktorka pokazala trik s volanom za udobniju vožnju: ‘Sada vam se ruke odmaraju’

Podešavanje položaja volana može pomoći vozačima da u svakom trenutku održe potpunu kontrolu nad vozilom.

Kada se ova jednostavna poluga povuče, volan može da se olabavi, omogućavajući vozačima da ga savršeno pozicioniraju radi udobnosti i kontrole.

Ovaj praktični savet mogao bi da pomogne vozačima da izbegnu novčane kazne i kaznene poene za neopreznu ili opasnu vožnju, prenosi Miror.

@clearviewdriving

#driving #instructor #manual #car #steering #adjust #howto #learn

♬ original sound – Clearview Driving

Korisna poluga u automobilu

Instruktorka vožnje je napravila video o tome: „Da li ste znali da možete podesiti volan i da može da ide gore, dole, napred ili nazad? Dakle, ovo je obično ispod volana. Povucite ovo dole palcem, a zatim točkić se može podesiti gore, dole, napred i nazad, u zavisnosti od toga gde vam je potreban.

„Kada ste zadovoljni položajem, uverite se da ste ga vratili u položaj. Dakle, kada podešavate upravljač, želite da budete sigurni da vidite preko vrha upravljača i da vam zglob dodiruje vrh “, objasnila je ona.

Pokazujući koliko brzo se upravljač može podesiti, instruktorka je rekla: „Pomeriću ga malo napred da bi bilo malo udobnije. Zaključajte ga u položaj i onda ruke mogu da se oslone na bočne strane.“

Jedna osoba je prokomentarisala video: „Ovo izgleda mnogo lakše nego da pomerite celo sedište“. A druga vozačica je dodala: „Moj jadni muž mora da podešava sedište i volan svaki put kada završim vožnju.“

Međutim, nekoliko vozača je istaklo da takva funkcija nije dostupna u svim automobilima, posebno kod starijih modela.

„Mislim da svaki automobil nema takvu opciju“, prokomentarisala je jedna osoba. „Voleo bih da moj auto može to da uradi, ali je iz 1995. i nije ništa fensi kao današnji automobili“, dodao je drugi vozač. „Ne znam da li moj auto star 23 godine ima tu funkciju“, rekao je treći.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.