U trendu

Kakav li će tek biti za volanom: Test za vozački položio tek iz 158. puta

Neimenovani muškarac iz Velike Britanije konačno je položio teorijski deo ispita za vozačku dozvolu nakon što čak 157 puta nije uspeo da dâ dovoljno tačnih odgovora.

Britanska državna agencija nedavno je obavestila javnost o novom neslavnom rekordu. Muškarac, čije ime nije objavljeno zbog čuvanja privatnosti, uspeo je da položi teorijski ispit nakon što je prethodno pao čak 157 puta, a usput je potrošio oko 3.000 funti.

Nekoliko medija prozvalo ga je najgorim vozačem na svetu, ali ima i onih koji su ga opisali kao primer istrajnosti.

– Istina je što kažu – ako ne uspete iz prve, probajte ponovo… Polaganje vozačkog ispita može da bude jedan od najtežih životnih izazova i nekima od nas treba mnogo više pokušaja nego drugima – rekao je za „Lad Bible Mark Tongue“, direktor kompanije „Select Car Leasing“.

Iako je neimenovani muškarac trenutno na prvom mestu s najviše neuspelih pokušaja polaganja vozačkog ispita, ima ozbiljnu konkurenciju.

Podaci DVSA-a pokazuju da je na drugom mestu žena u tridesetima koja je pala 117 puta i još uvek nije prošla, dok je na trećem mestu žena koja je uspela da položi iz 94. pokušaja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.