Mazda 6 FL Sport facelift

Nova Mazda 6 na prvi pogled izgleda isto kao i prethodni model – podjednako odlično. Dinamični dizajn zadržan je i u ovoj verziji, ali će i najveći kritičari reći da nije bilo razloga da se nešto dramatično menja. Tek reda radi treba zabeležiti manje promene na prednjoj masci i odbojniku, preuzete s modela 3, zatim na prednjim i zadnjim svetlima, koja su još modernija, kao i u dizajnu aluminijumskih felni. Prelepa figura sada je još izražajnija i sportski nastrojenija.
Najveće promene načinjene su unutra, gde ćemo između ostalog pronaći pijano crne obloge oko instrumentalne table, hromirane kvake, novi centralni displej, upravljač i presvlake. Ono što je na "običnoj šestici" bilo vrlo dobro sada je još bolje i ekskluzivnije. Kada je reč o pogonu, dok su ostali motori većinom više doterani, 2,2-litarski dizel agregat ostao je približno isti, s tim što je dobio manji turbo punjač koji je eliminisao turbo rupu i osigurao da automobil munjevito reaguje na dodavanje gasa.
To se dokazalo i u praksi, pošto je ova Mazda, koja je u stvari najslabija među 2,2-litarskim automobilima na dizel pogon, i na niskom broju obrtaja ubrzavala veoma dobro, čime je zaslužila svako poštovanje. Novi upravljač intuitivniji je od starog, a mora se reći da je zaista izdašan s povratnim informacijama vozaču. Zahvaljujući dobrom podešavanju vešanja, čiji je svaki element modifikovan s ciljem smanjenja prenosa vibracija i buke u kabini, najveći i najekskluzivniji Mazdin putnički automobil na evropskom tržištu na putu pokazuje sve atribute premijum segmenta. Ovo je vozilo kojim možete da se udobno uputite i na kraj sveta.
Oprema ove japanske lepotice još je bogatija. Dodati su neki novi elementi (zavisno od paketa opreme), kao što su uključivanje žmigavaca pri naglom kočenju, sistem HLA (Hill Launch Assist), koji na uzbrdicama drži automobil u mestu olakšavajući kretanje, HMI (Human-Machine Interface), koji olakšava upotrebu instrumenata, kao i sistem za nadzor zadnjeg mrtvog ugla. Na ovom modelu Mazda je napravila odličan posao, jer je sve ono što je i kod baznog modela bilo odlično sada još i bolje.
Treba još reći i to da se na globalnom nivou Mazda 6 nudi sa 1,8-litarskim motorom od 120 KS, novim 2,0-litarskim od 155 KS i 2,5-litarskim motorom od 170 KS (benzin), kao i sa tri 2,2-litarske dizelske verzije od 129, 163 i 180 KS. Karoserijske verzije su hatchback, sedan i wagon. Okvirna cena ovog modela je oko 27.000 evra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.