U trendu

Megane Renaultsport 250

Francuski proizvođač Renault odnedavno tržištu nudi Renaultsport verziju svog popularnog modela Renault Megane. Više od 300.000 kilometara koje je ovaj model prevalio prilikom testiranja budi nadu da novi hot-hatch neće razočarati. Kad smo kod "vrućih" stvari, pod poklopcem motora ovog automobila nalazi se Euro V 2,0-litarski 16V turbo benzinski agregat, koji pri 5.500 o/min razvija najveću snagu od 250 KS (184 kW). Maksimalni obrtni moment iznosi 340 Nm pri 3.000 o/min, a već 80 odsto obrtnog momenta raspoloživo je pri 1.900 o/min. Unapređenja performansi su ostvarena kroz modifikacije turbo punjača, nov sistem kontrole rada ventila i modifikovani sistem direktnog ubrizgavanja.
Motor je uparen sa šestostepenim manuelnim menjačem, za koji Francuzi tvrde da mu je povećana preciznost. Ukupni rezultat govori da će Renaultsport verziji biti potrebno 6,1 sekundi za ubrzanje do 100 km/h. Za one koji brinu o ekološkom aspektu treba reći da mu je emisija ugljen-dioksida 195 g/km, a prosečna potrošnja oko 8,4 litara na 100 km. Od raznih tehničkih detalja valja pomenuti PowerStart, koji optimizuje startovanje ovog automobila. Za dodatno modifikovane vozne karakteristike kupci mogu da izaberu verziju Cup, s čvršćim oprugama i diferencijalom s blokadom.
Automobil ima Brembo kočnice (340/290 mm), 18-inčne felne i Michelin Pilot Sport 2 gume dimenzija 235/40 R18. Od ostale opreme tu su parking senzori, ESP, Renaultsport Monitor sistem telemetrijskog nadzora, LED svetla za dnevnu vožnju, biksensonska prednja svetla. Tu su i razni estetsko aerodinamični ukrasi, kao što je prednji branik u stilu Formule 1, zadnji difuzor. Takođe, treba reći i da kupci mogu da izaberu između sedam različitih boja eksterijera. Početna cena kreće od 24.000 evra. Megane Renaultsport 250 proizvodi se u Renault-ovoj fabrici u Palenciji, u Španiji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.