U trendu

Mercedes CLS Shooting Break

Iako su su direktori Mercedes Benz-a najavili da će novi koncept CLS Shooting Break predstaviti na ovogodišnjem Salonu automobila u Pekingu, internet je ponovo bio brži. Tako je nova "zvezda" s trokrakom zvezdom na prednjem poklopcu, umesto u Kini, predstavljena na službenim stranicama kompanije Mercedes. Prema prvim službenim fotografijama, jasno je da se konačna CLS verzija neće bitnije razlikovati od ove studije. Prepoznatljive i vizuelno dopadljive linije biće garancija Mercedesovim stručnjacima da dodatno eksperimentisanje nije potrebno. Uskoro se očekuje i predstavljanje limuzinske verzije, koja će takođe biti opremljena novim, sličnim vizuelnim i mehaničkim rešenjima.
Automobil s kojim će ga najčešće stavljati u istu rečenicu je BMW serije 5 GT, a prema fotografijama, čini se da su dizajneri iz Študgarta od svojih šefova ipak dobili više slobode koju su realizovali odvažnim, agresivnim i posebno atraktivnim linijama spoljašnjeg dizajna. Unutrašnjost, kako nas je Mercedes već i navikao, predstavlja spoj najmodernijih tehnologija i vrhunskog luksuza koji je tradicionalno serijska oprema kod svih njihovih modela.
Uz vizuelna rešenja, direktori nemačke kompanije otkrili su i rešenja koja će se brinuti za pogon njihovog noviteta. Naime, novi Mercedes CLS Shooting Break biće pokretan 3,5-litarskim V6 benzinskim motorom snage 306 KS i 370 Nm obrtnog momenta, a u fazi razmatranja je i 4,6-litarski V8 agregat sa oko 435 KS. Pomenuti motori koji će pokretati novu generaciju CLS-a, prema tehničkim podacima, smanjiće potrošnju goriva za oko 25 odsto, a na početku prodaje nudiće se samo automatski menjač sa sedam brzina.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.