U trendu

Mnogi ovo ne znaju: Daljinski ključevi za auto imaju ‘tajnu’ funkciju koja je idealna za ljeto

Mnogi modeli automobila imaju ugrađenu skrivenu opciju unutar daljinskog za ključeve koja je nepoznata većini vozača. Stojeći ispred vozila, držite dugme za otključavanje na ključevima automobila i stakla će početi lagano da se spuštaju – rekli su stručnjaci LeaseCara, piše Dejli star.

– Postoji još nekoliko načina za korišćenje ove opcije. Ako nije samo držanje dugmeta za otključavanje, pokušajte da pritisnete dugme za otključavanje jednom, otpustite ga i zatim ponovo pritisnete da biste aktivirali ovu daljinsku opciju – predlažu.

Ovaj sjajni mali trik mogao bi mnogo da znači dok krenemo u toplije mesece, da izbacite toplotu iz vašeg automobila pre nego što uđete u njega.

Ali pored otvaranja, postoji i zatvaranje na sličan način.

– Držanjem dugmeta za otključavanje otvaraju se prozori vašeg automobila, dok se držanjem dugmeta za zaključavanje zatvaraju – otkrili su motoristi.

Ovo je takođe praktično ako ste na izlasku ostavili otvorene neke od prozora, a ne želite ponovo da uđete u automobil – držanjem dugmeta za zaključavanje, svi koji su otvoreni počeće odmah da se zatvaraju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.