U trendu

Najlepši auto za nežniji pol

Sajam automobila u Brnu (Autosalon Brno 2007) privukao je brojne izlagače i posetioce iz evropskih i ostalih svetskih zemalja. Na brojnim pratećim manifestacijama na ovom sajmu (kao što to uobičajeno biva na sajmovima) proglašeni su najbolji automobili u raznim kategorijama. Među njima izdvajamo proglašenje najlepšeg automobila namenjenog nežnijem polu. Ta titula (Lady Car 2007) pripala je modelu Audi S5.
Ovu titulu dodelio je specijalni žiri na sajmu u Brnu. Međutim, do svoje odluke on nije došao oslanjajući se samo na sopstvenu procenu, već je sproveo čitavu anketu među posetiocima sajma (kojih je bilo, kako je procenjeno, preko 22.000). Rezultat ankete, kao i konačne odluke žirija, jeste lista najlepših automobila. Tri prva mesta na toj listi pripadaju modelima Audi S5, Mercedes-Benz CLS 63 AMG i Alfa Brera. Konkurencija je, kao što se može zaključiti, bila izuzetno oštra, pa je zauzimanje vodeće pozicije značajno priznanje ovom modelu i Audiju.
Audi S5 je efektna kombinacija stila, komfora i brzine. Napravljen je u liniji S modela, što ukazuje na luksuzan model visokih performansi. Međutim, njegove specifikacije više ukazuju na karakteristike sportskog automobila. Motor je Audijev 4,2-litarski FSI V8 sa 350 konjskih snaga, dok mu ubrzanje obezbeđuje dostizanje 100 km/h za 5,1 sekundu. Sasvim dovoljno startan i brz, ali ne previše, pa se može zaključiti da u potpunosti odgovara mladim, energičnim i samouverenim damama 21. veka.
Ostali detalji (18-inčni točkovi, diskretan spojler sa zadnje strane, srebrna ogledala sa strane, hromirani ukrasi, stilizovan enterijer sa sportskim sedištima i volanom) uklapaju se u sliku elegancije kombinovane sa stilizovanim sportskim dizajnom. Hoće li se ovaj model u 2007. godini zaista najviše dopasti damama od tolikih novih modela mnogobrojnih proizvođača? To će verovatno zavisiti i od njegove cene, a ona sigurno neće biti mala. Dama koja će voziti Audi S5 definitivno će morati da raspolaže nekim dubokim džepom, u najboljem slučaju, sopstvenim.

1 komentar
  1. Goran Šundrić

    Ovaj auto je dobar samo za doradu.

Napišite komentar