Nova Opel Corsa GSi

„Opel Corsa GSi nudi puno zabave, dobru cenu i beskompromisnu svakodnevnu upotrebu“, stoji u izjavi „Opelovog“ izvršnog direktora za Evropu, gospodina Alena Visera (Alain Visser). Tim rečima propraćeno je lansiranje nove „korse“ GSi, predstavljene u junu ove godine na Sajmu automobila u Barseloni. Nakon toga, ovaj model se našao u prodaji i već u startu izazvao veliko interesovanje.
Opel Corsa GSi 2008 po svojim karakteristikama se nalazi između „Opelovih“ modela Corsa Sport CDTI sa 125 konjskih snaga (92 KW) i Corsa OPC sa 192 konjske snage (141 KW). To je model napravljen u izrazito sportskom duhu i sa zavidnim performansama. Ponuđene su varijante s troja i petoro vrata. U odnosu na prethodne generacije ove serije napravljene su znatne izmene u spoljnom dizajnu na prednjem i zadnjem spojleru, pragovi sa strane su obojeni, izduvna cev hromirana, a unutrašnjost je obogaćena novim elementima udobnosti i stila (crveno-crna sedišta, volan presvučen kožom, pojasevi u crvenoj boji i drugi detalji koji ambijentu daju efekat sportske elegancije).
Motori nove „korse“ GSi ponuđeni su u osam različitih varijanti, od kojih su pet benzinski, a tri dizel agregati. Njihova snaga kreće se od 60 do 192 konjske snage. Ključni agregat je turbo motor ECOTEC zapremine 1,6 litara, koji obezbeđuje 150 konjskih snaga (110 KW) pri 5.000 obrtaja u minuti. Dostiže maksimalnu brzinu od 210 km/h, a ubrzanje mu je 8,1 sekunda. Transmisija ovog modela je šestostepena. Zajedno s maksimalnim obrtnim momentom od 210 Nm, ona čini osnovu GSi-ovih impozantnih voznih mogućnosti. Potrošnja je 7,9 litara na 100 pređenih kilometara, što je zaista skromno za kategoriju ovakvih sportskih automobila.
Standardna dodatna oprema kod prethodnih modela ove serije u ovom modelu proširena je novim elementima – klimom, stereo CD uređajem s podrškom za MP3 reprodukciju i drugim detaljima. Po svim tim karakteristikama Corsa GSi 2008 ulazi u red automobila više klase. S druge strane, ona je tako koncipirana da je potpuno spremna za buduće primene i uslove korišćenja. To se odnosi na mogućnost primene novih alternativnih pogonskih rešenja, kao što je, na primer, hibridni pogon, a uklapa se i u zahteve Euro 5 standarda za ograničenje emisije štetnih izduvnih gasova.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.