U trendu

Ove tri najčešće greške vozači prave dok menjaju brzine, upozorava instruktor vožnje

Prebacivanje brzina u vožnji je automatski potez o kojem vozači mnogo i ne razmišljaju, ali postoje određena pravila koja morate poštovati kada koristite menjač kako bi izbegli da vam se automobil zaustavi na putu.

Stručnjak je nedavno podelio svoje korisne savete za one koji prebrzo menjaju brzine i zaustavljaju automobil tokom vožnje.

U korisnom video snimku objavljenom na Jutjubu, stručnjak za motore je objasnio da je uobičajena greška guranje ručice menjača u prvu umesto u treću. To se događa kada vozač previše gura u ravnoj liniji od druge brzine.

Da biste ispravili grešku, nežno gurnite ručicu menjača prema gore, pustite je na trenutak, a zatim gurnite udesno i ponovo nagore, prenosi N1.

Još jedna uobičajena greška na koju ovaj instruktor vožnje nailazi je nespretno prebacivanje iz treće u drugu brzinu, koja ponekad greškom završi u četvrtoj. Ovo može dovesti do toga da se automobil zatrese i zastane, što može otežati saobraćaj ili izazvati nesreću.

Da biste to izbegli, obavezno lagano gurnite nadole od trećeg, pustite na trenutak, gurnite ulevo i povucite nadole.

Ključne tačke koje treba zapamtiti su: nemojte forsirati i ne žuriti.

U svojoj poslednjoj lekciji, instruktor je pokazao kako neki vozači upadaju u zamku prelaska sa četvrtu na petu i umesto toga ubace u treću brzinu. Kada se to dogodi, automobil može zalutati napred, ostavljajući vozača u riziku od sudara.

Da biste obezbedili nesmetan prelazak iz četvrte na petu, lagano gurnite do sredine, gurnite udesno metodom dlana, a zatim ponovo lagano gurnite nagore.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.