U trendu

Skandalozno: Javna televizija objavila detaljan vodič kako ukrasti gorivo iz tuđeg auta

Javnost u Grčkoj zapanjena je jer je u jutarnjem programu državne televizije ERT emitovano uputstvo kako uz pomoć creva preliti gorivo iz rezervoara tuđeg automobila.

ERT1, u svom gledanom jutarnjem programu Sindesis, prikazao je detaljno, korak po korak, kako ukrasti gorivo. „Nije nešto strašno komplikovano… ne treba vam ni posebna cev, čak će i crevo za vodu poslužiti“, objasnio je reporter Kostas Stamu, dok je davao savete o krađi tokom priloga koji je šokirao gledaoce.

Automehaničar, koji je bio pozvan da se pridruži reporteru u uživo emitovanom segmentu programa, pružio je gledaocima brzi vodič koliko je lako preliti benzin iz rezervoara za gorivo. Dodatno je pokazao i gde tačno probušiti rezervoar kako bi se ukrao njegov sadržaj, ako bi se prva metoda pokazala previše teškom.

Reakcije na društvenim mrežama bile su burne, uz mnoštvo šaljivih komentara šta bi se još moglo očekivati od javnog servisa.

Cene goriva u Grčkoj su poslednjih mjeseci u stalnom porastu. Cene bezolovnog benzina dostigle su preko 2,50 evra na Rodosu i susednim ostrvima i 2,37 evra u proseku u Atini ovih dana. Godišnja stopa inflacije u Grčkoj je u maju dostigla 29-godišnji rekord od 11,3 posto.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Погледај коментаре (1)