U trendu

Srbi i Hrvati ga najviše voze: Ovo je najprodavaniji automobil na Balkanu

Kao što se i očekivalo, Škoda Oktavija je još jednu godinu bila najprodavaniji model na srpskom tržištu.

Isti uspeh Škoda je ponovila i u još nekoliko zemalja Evrope. Tačnije, u njih čak sedam, a među njima su i susedne Hrvatska i Bosna i Hercegovina, ali i Austrija i Švajcarska.

Gledamo li pak evropski kontinent, najbolje se prodavao Reno Clio, a odmah iza bio je VW Golf. Titula najprodavanijeg modela na svetu pak ide u smeru Tojote i njene legendarne Corolle. Najprodavaniji model u Istoriji je prošle godine postigao 1.483.120 prodanih primeraka, što je bolje i od američkog nacionalnog modela, Fordove serije F. Na trećem mestu je opet Tojota, i to SUV model RAV4.

To su podaci objavljeni na Carinsurance.ae koji je odlučio da ponudi odgovor o najprodavanijem modelu u svakom od svetskih tržišta. Napravili su odgovarajuću mapu, a nju prate i rezimirani podaci za više od 100 zemalja sveta.

Top 5 najprodavanijih modela na svetu u 2020.

  • Toyota Corolla 1.483.120
  • Ford F serije    1.070.406
  • Toyota RAV4      966.971
  • Honda CR-V      824.897
  • Honda Civic       817.902

Tojota je najuspešnija i ako gledamo broj zemalja u kojima je njen model najpopularniji. Naravno, tu se radi o Hiluxu, a on je neprikosnoveni vladar u 17 zemalja sveta, posebno u zemljama južne hemisfere. Odmah uz njega je još jedna Tokota. To je Land Cruiser koji je broj 1 u deset zemalja sveta, a posebno je popularan na Bliskom istoku.

Kad se sve sabete, Tojota ostaje najpopularniji proizvođač. O tome dovoljno govori podatak kako je najprodavanija u ukupno 48 zemalja sveta. Škoda je druga s 10 prvih mesta, a treće mesto dele članovi iste grupe, Reno i Dačija, s po 7 prvih mesta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar