U trendu

Super trik kako brzo očistiti stakla automomobila: Samo namažite ovim povrćem stakla i nikad se neće magliti

Zima se brzo približava i i ubrzo ćemo se ujutro boriti s ledom i magljenjem na staklima automobila.

To znači navući tople rukavice, upotrebiti sredstvo za odleđivanje i alate za struganje kako bismo pokušali skloniti tanki sloj leda da bismo se mogli sigurno voziti na posao.

Prema stručnjacima za osiguranje, postoji super trik kako brzo očistiti stakla automobila i osigurati da se ne magle – a verovatno ga već imate u frižideru.

Stručnjaci ALA osiguranja poručili su vozačima da, ako žele brzo odlediti vetrobranska stakla ove zime, koriste sveži krastavac, jer je on ‘prirodno sredstvo protiv vlage’, piše The Mirror.

– Krastavac sadrži prirodna ulja koja stvaraju hidrofobnu površinu kada se trljaju o staklo ili ogledala. Vodoodbojna svojstva krastavca pomažu u sprečavanju kondenzacije i stvaranja magle na vašem vetrobranskom staklu. U suštini, to je kao da vetrobranskom staklu napravite zaštitni film koji sprečava kondenzaciju tokom hladnijih meseci – naglasio je Callum Butler iz ALA osiguranja i predlaže da krastavcem očistimo mraz sa stakla automobila.

Stručnjaci su objavili i uputstva kako odmagliti automobil krastavcem. Za početak, uključite opciju odmrzavanja vašeg automobila, usmeravajući vazduh prema vetrobranu.

To će iz početka pomoći da se staklo osuši, ali će se ubrzo nakon toga ohladiti i ponovno kondenovati. Zatim uključite klimu kako biste uklonili vlagu iz unutrašnjosti automobila. Ako je moguće, pokušajte da izbegnete reciklažu, jer to može da poveća vlažnost unutrašnjosti automobila.

Verovatnije je da će čisto vetrobransko staklo sprečiti zamagljivanje. Idealno je očistiti ih krpom od mikrofibera. Na kraju, odrežite kraj krastavca i obrišite laganim slojem vetrobransko staklo kako biste smanjili proces magljenja, prenosi 24sata.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (4)