U trendu

Vozači, ovih 5 grešaka izbegavajte kada točite gorivo: ‘Više ćete platiti’

Nije tajna da je benzin prilično skup. Ali, da li ste znali da ljudi često prave pet grešaka na pumpama, zbog čega troše goriva i na kraju plate više nego što je potrebno? Stručnjak Kuotezone.co.uk Greg Vilson otkrio je koje navike treba da izbegavate dok sipate gorivo, piše Dejli star.

„Može biti frustrirajuće osećati se kao da trošite sve više na gorivo svaki put kada punite gorivo. Zbog nedoslednosti u cenama, podelićemo naše savete za uštedu goriva kako bismo pomogli vozačima da uštede što je više moguće“, istakao je Greg.

Evo pet uobičajenih grešaka koje treba izbegavati prilikom sipanja!

Sipanje pogrešnog goriva

Dodavanje pogrešnog goriva i punjenje vašeg dizel automobila benzinom može biti veoma skupa greška. Iako u početku možda neće biti vidljivih promena na vašem automobilu, to može dovesti do ozbiljnih posledica.

U zavisnosti od toga koliko je benzina cirkulisalo kroz sistem goriva i motor, cena popravke može varirati od jednostavnog pražnjenja i ispiranja do nekih veoma skupih rezervnih delova.

Proverite svoje gume

Nizak pritisak u gumama će dovesti do toga da se vuku po zemlji i troše više goriva nego potpuno napumpane gume.

Vožnja na rezervi

Nije zločin dozvoliti da vaš automobil ostane bez goriva, ali svaka neoprezna ili opasna vožnja uzrokovana ponestaje goriva može biti opasna.

Punjenje rezervoara

Iako punjenje rezervoara može biti primamljivo i izgleda kao dobar način da uštedite dodatna putovanja do benzinske pumpe, zapravo ćete platiti više za gorivo na licu mesta.

Punjenje rezervoara preko maksimalnog kapaciteta može dovesti do prosipanja goriva i gubitka novca. Prosuto gorivo se takođe može prosuti na tlo, stvarajući potencijalnu opasnost od požara.

Punjenje tokom špica

Cene goriva na benzinskim pumpama u Velikoj Britaniji variraju u zavisnosti od doba dana, pa je najskuplje puniti u podne i u 17 časova, upozorava Greg.

U Srbiji se, međutim, najviša cena goriva formira svakog petka posle 15 časova i redovno se objavljuje, ali smo navikli da pre poskupljenja bude gužva na pumpama, prenosi Net.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar