U trendu

Vredi probati: Ovo je najbolji trik za zagrevanje automobila

Zvuči nelogično, ali stručnjaci uveravaju vozače da ovaj trik zaista deluje…

Temperature su u minusu i ako nemate garažu, ujutru će vas verovatno čekati potpuno smrznut automobil. Donosimo vam trik koji će najbrže zagrejati kabinu automobila

Kada je automobil koji tokom noći stajao na parkingu zaleđen, većina nas radi isto – upalimo auto, uključimo grejanje do kraja i izađemo napolje da stružemo zaleđene prozore.

Ko već ima iskustva sa ovim postupkom zna da je potrebno ‘100 godina’ da se automobil zagreje iznutra, ali postoji trik koji obećava da će ubrzati zagrevanje kabine vozila.

Pouzdani automobilski profesionalci (TAP) predlažu nešto sasvim drugo. Stručnjaci te organizacije kažu da ventilaciju uopšte ne treba uključivati dok automobil još stoji, prenosi Daily star.

– Iako deluje nelogično, grejanje i hlađenje u automobilu funkcioniše tako da postaje efikasan tek posle nekoliko minuta vožnje. Zbog toga uključite grejanje tek nakon nekoliko minuta vožnje. Na ovaj način će se automobil mnogo brže zagrejati – napisali su u svojoj preporuci za zagrevanje automobila tokom zime.

Ako se i vi ujutru dugo mučite sa zagrevanjem automobila, isprobajte ovaj trik i brže zagrejte kabinu, prenosi 24sata.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar