VW: Do 2025. ćemo lansirati preko 30 električnih modela

Posrnula nemačka automobilska kompanija Folksvagen (VW) predstavila je plan za lansiranje više od 30 električnih modela do 2025. godine, u nastojanju da zauzme pozicioniju vodećeg igrača u oblasti ekološki održivog vida transporta.

U saopštenju VW-a se navodi da će lansirati više od 30 električnih modela do 2025. godine, čija će se godišnja prodaja kretati između dva i tri miliona jedinica, što bi bilo 20-25 odsto ukupne globalne prodaje grupacije, prenosi agencija Frans pres.

Predstavljajući, kako je rekao, ključne stubove u novoj strategiji grupacije, generalni direktor Matijas Miler je izjavio da je cilj VW-a da „transformiše svoje osnovno automobilsko poslovanje“.

„VW će se fokusirati na najatraktivnije i najbrže rastuće tržišne segmente. Posebna pažnja biće na e-mobilnosti. Grupacija planira velike inicijative u ovoj oblasti, budući da namerava razvoj od preko 30 električnih vozila u narednih deset godina“, rekao je on.

Najnovija strategija je, kako ocenjuje AFP, preko potrebna, budući da je VW suočen sa najvećom krizom u svojoj istoriji otkako je u septembru prošle godine priznao da je u 11 miliona dizel automobila širom sveta instalirao softver za manipulacije vrednostima izduvnih gasova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.