U trendu

Vi i on: važne sitnice

Kada se upoznate, i za Vas važi niz malih ali važnih znakova pažnje: ako se nalazite u automobilu, i to Vašem, otvorite mu vrata, ali samo iz unutrašnjosti; dok šetate predstavite ga prijateljima i prijateljicama koje usput sretnete i obrnuto; nemojte dugo sa njima pričati skoro zaboravljajući da je on sa Vama; hodajte uz njega; ne slušajte usput tranzistor sa slušalicama: ako ste odlučili da sa njim provedete vreme, to i učinite.

Nemojte nervozno komentarisati svaki njegov predlog; setite se godišnjica, kao što je rođendan, dan kada ste se upoznali i dan kada ste počeli da se zabavljate.

U slučaju da se razboli, budite uz njega, čak i ako je bolest zarazna. Nemojte ga preterano i često zadirkivati u društvu; nemojte mu praviti scene na ulici (još manje uz zvuke šamara) ili u restoranu: ovakve stvari su dozvoljene u filmovima i književnosti koji pripadaju prošlosti. Ako imate nešto vrlo direktno da mu kažete, učinite to van domašaja radoznalih pogleda.

Nemojte se previše zadržavati ispred svakog izloga; ne kritikujte uporno njegov način oblačenja, hodanja, njegove gestove: to se može učiniti na delikatniji i svakako plodotvorniji način; nemojte mu protivrečiti pred njegovim prijateljima, osim s nežnošću i kroz šalu.

Diskretno poštujte njegov lični život, iz istih razloga iz kojih i vi to od njega tražite: svi imaju prava na svoju privatnost. Sumnjičavost Vam neće dati da spavate a njega će zamarati, jer će se osetiti kontrolisanim i neozbiljno shvaćenim. Najzad će odustati od Vas – i vi biste učinili isto.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.