U trendu

Ćerka ruskog milionera pobedila na muzičkom takmičenju, a onda je otkrivena prevara (video)

U finalu ruske verzije muzičkog takmičenja „The voice kids“ pobedu je odnela mlada ćerka ruskog milionera, ali je glasanje poništeno nakon što je istragom utvrđeno da je devojčica pobedila zahvaljujući hiljadama lažnih glasova.

Naime, 10-godišnja Mikela Abramova osvojila 56,5 odsto glasova i time postala pobednica takmičenja, međutim državna televizija „Kanal 1“ dobila je brojne pritužbe zbog tog rezultata.

Čelnici pomenute TV stanice potom su angažovali firmu „Group-IB“, koja se bavi sigurnosnim problemima na internetu, kako bi ispitala glasove koje je te večeri dobila ćerka pop pevačice Alsoue i bogatog biznismena Jana Abramova. Rezultati istrage su potvrdili da su brojne pritužbe bile na mestu. Naime, ustanovljeno je da je postojao spoljni uticaj na glasanje, a samim tim i na rezultat, prenosi BBC.

„Group-IB“ je otkrio da je više od 30.000 glasova za takmičare stiglo s tek nekoliko stotina telefonskih brojeva, a da nijedna od ostalih mladih pevačkih nada u takmičenju nije dobila više od 3.000 glasova.

„S nekih brojeva stizali su automatski glasovi. Drugim rečima, u prevari se neko služio botovima“, saopštili su iz firme „Group-IB“.

„Kanal 1“ je poručio da prevara s glasanjem 26. aprila mora biti prvi i zadnji put da neko pokušava da kontroliše izbor gledalaca. Novo finale održaće se 24. maja.

„The voice kids“ je svetski poznata franšiza, nastala kao dečja verzija popularnog takmičenja „The voice“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (3)