Dečak pronađen u polju kukuruza, na cipeli imao samo broj telefona

Trogodišnjeg dečaka pronašla je američka granična patrola, koja pokušava da nađe njegove roditelje na osnovu broja telefona zapisanog na njegovim cipelama.

Napušteni dečak migrant nađen je u polju kukuruza, nedaleko od grada Braunsvil, na granici između Meksika i američke savezne države Teksas, prenosi NBC.

Pripadnici granične patrole dečaka su zatekli kako plače, a na cipelama mu je bilo zapisano samo ime i broj telefona.

Dečak je odveden u policijsku stanicu i policija, zasad, nije uspela da kontaktira njegove roditelje ili nekog ko ga poznaje.

Pripadnici granične policije ispričali su da se dečak u stanici umirio, da je gledao televiziju i da će na dalju negu biće odveden u zdravstveni centar.

Šef granične patrole u dolini Rio Grande veruje da je dečak bio u većoj grupi koja je naišla na agente i da su se onda migranti razbežali i dečaka ostavili samog.

Poslednjih meseci u porastu je broj porodica i dece koja pokušavaju ilegalno da pređu granicu iz Meksika u SAD.

U martu je 8.975 dece putovalo bez roditelja, ali uglavnom u grupama, a prošlog meseca je 53.077 roditelja i dece zajedno prešlo granicu.

U decembru prošle godine dva deteta su preminula u pritvornom centru na granici, ubrzo pošto su stigli u SAD sa roditeljima, podseća NBC.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.