U trendu

Ima 9 godina, do kraja godine će diplomirati, a onda upisuje doktorat (video)

Čudo od deteta iz Belgije ima samo 9 godina i studira elektrotehniku i u decembru planira da diplomira na Tehnološkom fakultetu u Ajndhovenu, koji je tek upisao prošle godine. Nakon toga Loren Simons planira da upiše doktorske studije elektrotehnike, a istovremeno će studirati medicinu.

To je za CNN otkrio dečakov rekao Aleksander.

Lorenov talenat prvo su uočili deka i baka, a roditelji su smatrali da preteruju, ali su se ubrzo i učitelji složili. Testirali su ga iscrpno u potrazi za granicama njegovog talenta i rekli su roditeljima da je dečak poput sunđera, upija neverovatno puno informacija i to brzo.

Loren dolazi iz lekarske porodice, ali i dalje nema objašnjenja zašto je tako nadaren. Fakultet mu je dopustilo da završi studije ranije od drugih studenata.

Sjoerd Hulshof sa faulteta rekla je da je Loren „jednostavno izvanredan“.

„On je najbrži student kog smo ikada imali. Ne samo da je hiperinteligentan nego je i vrlo saosećajan“.

Njegov napredak, naravno, nije ostao neprimećen i već ga traže prestižni univerziteti širom sveta, ali Lorenova porodica još ne želi da otkrije koje ponude razmatraju za njegov doktorat.

Roditelji takođe paze da devetogodišnjak uz učenje ima vremena i za igru.

„Ne želimo da postane previše ozbiljan. On radi šta god poželi“, rekao je njegov otac i dodao da moraju da „pronađu ravnotežu između detinjtva i njegovih talenata“.

Loren već zna što želi da radi u životu: razvijati veštačke organe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.