U trendu

Jednostavan trik uz koji vaš mališan nikad više neće pomešati levu i desnu obuću

Svako dete jeste svet za sebe i njihov razvoj jeste indivudalan. Nekada roditelji i nesvesno sabotiraju decu. Ipak, postoje neke opšte smernice i starosni uzrasti kada roditelji počinju da mu objašnjavaju prostornu orijentaciju, odnosno šta je gore a šta dole, napred i nazad, a od navršene druge godine i razliku između leve i desne strane.

Sve te pojmove treba uvoditi u detetov život kroz igru i zanimljiva interaktivna pitanja. Pošto od druge godine dete polako usvaja mogućnost da imenuje delove tela i to tako što ih pokazuje prstićem, tako ćemo ga najlakše stimulisati i da usvoji prostorne pojmove.

Recimo, nakon pitanja: „Gde je Tein nos?“, kad dobijemo odgovor pitamo: „Šta je ispod nosa?“…

Nekad mališani vrlo brzo prisvoje sva ova znanja, ali u većini slučajeva odnos levo-desno zadaje najviše muke pa čak i predškolskoj deci.

Jedna mama je na Tiktoku podelila zanimljiv trik kako da detetu pomognemo da počne da razlikuje levu i desnu stranu, ali i da prestane da brka levu i desnu patofnu u vrtiću.

@athomewithshannon

BEST Mom Hack for KIDS SHOES ON the RIGHT FEET!! #ShowYourAge #momhack #foryou #fyp #momhacks #parentinghacks #lifehacks #momlife #momsoftiktok

♬ Send Me on My Way – Guy Meets Girl

Uzmite samolepljivi stiker sa životinjom koju dete poznaje ili omiljenim likom iz crtaća i presecite ga makazama na levu i desnu polovinu. Levu zalepite u unutrašnjost leve pantofle, a desnu u desnu pantoflu tako da mogu lepo da se vide. Gledano odozgo, formiraće celovitu sliku, poput slagalice, što će detetu omogućiti da pravilno postavi obuću i navuče je bez greške.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar