U trendu

Kako da vaše bele patike ponovo zablistaju: Trikovi uz koje ćete im vratiti belinu

Uz malo pažnje i pažnje možete da učinite da vaše bele patike zablistaju kao nove. Pa šta čekate? Idemo!

Tradicionalni način čišćenja patika je veoma jednostavan i ne zahteva upotrebu skupog proizvoda za održavanje. Sve što vam treba je četka za cipele, krpa, papirni ubrus i malo kreme za cipele da biste dobili sjajne, sjajne cipele.

Pre svega, važno je dobro očistiti cipele četkom za cipele i vlažnom krpom.

Zatim kružnim pokretima nanesite kremu za obuću na patike i ostavite da se osuši nekoliko minuta. Kada se krema za obuću osuši, koristite papirnim ubrusom obrišite cipelu dok ne postane sjajna i glatka.

Korak poliranja možete ponoviti nekoliko puta ako želite. I to je to, cipele su vam kao nove!

Pripremite mešavinu da vratite sjaj vašim patikama

Mešavina koja je najefikasnija u vraćanju sjaja vašim patikama je vrlo jednostavno pripremiti. Trebaće vam mešavina izbeljivača, vode i sode bikarbone.

Počnite tako što ćete izbeljivač razblažiti u 1 litru vode, pa dodati kašiku sode bikarbone i sve izmešati. Tada ćete dobiti veoma efikasan proizvod za čišćenje mrlja i vraćanje dobrog sjaja vašim patikama.

Važno je zapamtiti da ova mešavina nije pogodna za sve vrste materijala. Pre upotrebe, proverite da površina cipela nije koža, prevrnuta koža ili antilop.

Ako je to slučaj, odlučite se za meku krpu navlaženu rastvorom posebno dizajniranim za ove materijale.

Korak po korak uputstva za upotrebu smeše

Kada ste pripremili smešu i postigli glatku, ujednačenu teksturu, vreme je da očistite patike. Počnite tako što ćete ih nežno četkati četkom ili mekom četkom da biste uklonili sve tragove prljavštine i prašine.

Zatim nanesite smesu na obuću mekom, čistom krpom. Nežno masirajte patiku da biste ravnomerno rasporedili proizvod, insistirajući na oštećenim i istrošenim delovima.

Ostavite mešavinu da deluje nekoliko minuta, a zatim isperite čistom vodom. Takođe možete koristiti drvenu četkicu da uklonite višak proizvoda. Kada završite, dobro osušite cipele mekom, čistom krpom.

Na kraju, ako želite da vratite sjaj obuči, nanesite malu količinu kožnog voska na površinu cipela mekom, čistom krpom. Koristite drugu suvu krpu da obrišite cipele dok ne zasijaju.

Evo nekoliko dodatnih saveta:

  • Koristite proizvode namenjene za kožu, jer su pogodniji za ovaj materijal.
  • Izbegavajte upotrebu abrazivnih proizvoda  jer mogu oštetiti kožu.
  • Koristite četkicu ili četkicu sa mekim vlaknima , jer je veoma meka i neće oštetiti cipele.
  • Redovno čistite cipele , jer to pomaže da budu dobro održavane i sjajne.

Saveti za održavanje beline cipela

Važno je napomenuti da da biste održali belinu svojih cipela, morate ih redovno čistiti. Za to je preporučljivo koristiti meku četku i peškir od mikrovlakana.

Očistite cipele mešavinom vode i specijalnog sredstva za čišćenje bele cipele. Ako su vam cipele napravljene od kože, koristite proizvod napravljen posebno za kožu .

Kada završite sa čišćenjem i poliranjem cipela, uverite se da su potpuno suve pre nego što ih odložite. U suprotnom, rizikuju da budu oštećeni.

Ako vaša cipela ima tvrdokorne mrlje ili prljavštinu, preporučljivo je da koristite poseban proizvod za čišćenje kako biste izbegli oštećenje površine cipele.

Takođe je važno da svoje obuću redovno negujete i održavate kako bi zadržale svoj sjaj i belinu. Dodatni zaštitni sloj možete naneti hidroizolacionim sprejom svakih šest meseci kako biste obezbedili izdržljivost i vodootpornost cipela.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.