U trendu

Majka priznala: ‘Mrzim ime svoje ćerke i stidim se da ga izgovorim u javnosti’

Jedna majka otkrila je da se plaši da je donela užasnu odluku o imenu svojoj ćerke i da se čak i brine da zvuči “jeftino“. Svoju dilemu podelila je na forumu za roditelje Mumsnet hde je zamolila za savet i pomoć drugih roditelja, prenosi The Sun.

„Žalim zbog imena koje smo odabrali za našu ćerku i ne znam šta da radim. Postupno me to izjeda poslednjih šest meseci“, požalila se na forumu.

Odbila je da napiše ime koje su ona i njen suprug odabrali jer bi se zbog toga osećala još gore, ali je davala nagoveštaje da su se odlučili za ime koje se obično koristi za dečake.

„Ona je moj svet i ne mogu a da se osećam kao da sam je izneverila“, nastavila je pa objasnila da je to ime bilo prvi izbor njenog partnera, a takođe i na njenoj listi imena, ali da je odluka prenagljena i da je bila pod pritiskom da odabere ime.

Nedostatak imena na njenoj objavi ostavilo je druge roditelje u nedoumici kako da je savetuju, pa su mnogi pokušavali da pogode ime njene ćerke.

„Ako je Oukli, iskreno, promenila bih ga“, komentarisala je jedna korisnica, dok je druga otkrila: „Moja sestra imala je isti problem s prvom bebom. Izdržala je prvih godina i sada smatra da joj ime pristaje – četiri godine kasnije.“

Mnogi su joj odgovorili da dete ne definiše ime jer je potrebno vreme da novorođenče razvije karakter koji odgovara njegovom imenu, ali i utešili je da se trendovi imena često menjaju te da je moguće da njeno ime postane popularno.

Posle je dodala da joj mame nisu pomogle i nisu je umirile u vezi s imenom pa je zaključila: „U trenutku sam kada ne volim da govorim ljudima kako se zove. Nije da joj ne pristaje, nego je mene sramota.“

Mnogi roditelji rekli su joj da je promena imena vrlo jednostavna i da nije skupa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (7)