U trendu

Mama ne veruje svekru i svekrvi da mogu da čuvaju unuče, ljudi je podržavaju

Jedna novopečena majka muči se s poverenjem prema svekru i svekrvi. Nakon nekoliko incidenata nije spremna da im poveri brigu o svom novorođenčetu, a mišljenje drugih potražila je na Reditu.

Mama, koja se porodila pre dve nedelje, objasnila je svoj problem.

„Roditelji mog muža došli su u nedelju poslepodne i ponudili da pričuvaju bebu dok odremam. Naravno da sam bila zahvalna jer sam bila previše iscrpljena“, napisala je.

Dala im je jasna uputstva koje je dobila od pedijatra. Prema njima, dete treba nahraniti svaka tri sata, čak i ako spava.

„Probudim se dva sata kasnije i vidim ih pored bebe. Prvo pomislim da je preslatki prizor, a onda vidim da nije popila čitavu flašicu mleka“, dodala je.

Deka i baka nisu hteli da bude bebu niti da joj menjaju pelenu jer, kako su rekli, nije plakala. Mama im nije prigovorila, ali par dana kasnije tenzije su se rasplamsale kada je njen svekar postao nervozan dok je hranio bebu, a svekrva je komentarisala da „ne bi bila tako zla i budila dete dok spava“.

„Takođe je komentirala moje strije na stomaku kad mi se podigla majica i pitala me da li ih je već video moj muž“, navela je i zaključila da nakon svega više ne želi da poveri brigu o detetu suprugovim roditeljima.

Prema korisnicima Redita, majka nije pogrešila.

„Bebine potrebe su ispred bakinih osećanja. Pratite uputstva doktora. Dali ste ih svekru i svekrvi, oni ih ne poštuju, pa više i ne treba da brinu o detetu“, „Baka je jasno pokazala da joj se ne može verovati da će se brinuti za dete“, „Upravo zbog ovakvih stvari ne dopuštam svekrvi da bude s mojom bebom bez nadzora“, pisali su.

A nekolicinu je zanimalo i šta o svemu kaže njen suprug.

„Bilo bi dobro proveriti da li je on na vašoj strani“, poručila joj je jedna osoba.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar