U trendu

Moćna muška imena koja nose značenje „vladar“

Postoje brojna mesta na kojima možete potražiti inspiraciju dok tražite ime za svoju bebu. To je važna odluka koja ponekad zahteva kreativnost pa mnogima zadaje glavobolje.

Za sve one koji traže muško ime nadahnuto kraljevima, prinčevima i drugim stvarnim ljudima koji su bili vladari, portal Mom.com je pronašao ova imena koja znače „vladar“.

Enzo

Mogli biste pomisliti da je ovo ime zapravo nadimak od imena Lorenzo, ali, iznenađujuće, to je kratki oblik imena Henri u Italiji i u Nemačkoj – a znači „vladanje imanjem“.

Teodor/Teodorik

Svi smo čuli za ime Teodor, ali ime Teodorik je neobični preokret u odnosu na klasičnu verziju. To je još jedno nemačko ime vezano za vladara u značenju „narodni vladar“. Ovo snažno ime se može i skratiti u Teo, što je još umiljatije.

Ričard

Ričard je klasično ime koje je u mnogim zemljama uvek popularno. Ime se vekovima održavalo u popularnosti, jer je u istoriji bilo uobičajeno ime za članove kraljevske porodice, što ima smisla kad uzmemo u obzir značenje: „moć“ ili „vladar“.

Hari

Ovo je ime već godinama popularno, a jedan od najpopularnijih muškaraca s ovim imenom je princ Hari.

Henri

Ime Henri za dečake bilo je iznenađujuće popularnije krajem 1800-ih, ali i danas se može čuti.

Mael

Lepo i kratko ime za dečaka nije kombinacija na koju nailazimo prečesto i upravo zato se mnogima sviđa. Ime znači „poglavica ili princ“.

Ako vas privlače i nešto neobičnija strana imena sa sličnim značenjem, na ovoj listi moćnih imena su se našli i Ruri, Alarik, Mirča, Tjeri, Nestor, King i Kvejd.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.