U trendu

Najpopularnija evropska imena za bebe u svetu

U svetu se svake godine rodi 140 miliona beba, a milioni dečaka i devojčica dobijaju ista imena koja su jednako popularna u celom svetu.

Velika većina tih imena vuče korene iz Evrope, a jedna britanska stranica za onlajn kupovinu nedavno je sprovela istraživanje koje je obuhvatilo 5.000 roditelja i obradila stotine hiljada podataka o imenima beba u svetu.

Najpopularnije evropsko ime za devojčice u svetu je Marija, a ime deli oko 60 miliona devojčica širom sveta. Nakon Marije, najčešće ime je Ana (najviše ih ima u Portugalu), pa onda Rosa (francusko ime, najčešće u Meksiku). Slede ih Elizabet, Patriša, Anita, Andrea, Marina, Karmen i Anđela.

Kada je o dečacima reč, najpopularnije evropsko ime u svetu je Hose. Najviše imenjaka ima u Brazilu, a ime potiče iz Španije. Slede Džon i Huan, najpopularnija muška imena u SAD-u i Meksiku. Prvo potiče iz Velike Britanije, a drugo iz Španije.

Četvrto najpopularnije je Žan (francusko ime najpopularnije u Kongu), a sleda Robert (nemačko ime najčešće u SAD-u), Luis (najčešće u Kolumbiji, potiče iz Španije), Karlos (najčešće u Brazilu, potiče iz Španije), Džejms (najčešće u SAD-u, potiče iz Francuske), kao i Antonio (italijansko ime najčešće u Brazilu) i Ričard (nemačko ime najčešće u SAD-u).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar