Neki načini da detetu pokažete ljubav

Svaki roditelj ima sopstvene načine za pokazivanje ljubavi prema svojoj deci, i to je super. Načina za pokazivanje ljubavi nikad nije previše, kao ni same ljubavi, pa evo nekih predloga – odaberite one koji vam se dopadaju.

Možete, recimo, da lepim rukopisom na ukrašenom papiru napišete šta vam se sve dopada kod vašeg deteta (ovo pod pretpostavkom da je dete dovoljno staro da bi umelo da čita), a onda taj lepi papir ostavite tako da ga vaš mališan nađe prilikom doručka.

Pitajte dete šta je ono što smatra lepim i što mu se dopada, a onda se potrudite, ako je moguće, da više toga uvedete u život vaše porodice. Slobodno recite detetu da vas je ono inspirisalo na takav postupak.

Povremeno, bez nekog posebnog povoda, okupite porodicu za prazničnom večerom i onda kad nije praznik – ovo ne mora da bude ništa skupo, samo dodajte salvete sa srcima, sveće u obliku srca, okačite tračice veselih boja unaokolo… Nekoliko sitnica koje ne koštaju puno niti oduzimaju mnogo vremena, a doprinose atmosferi.

Ne zaboravite da se brinete i o sebi – jedite zdravu hranu, kao i poslastice koje volite, spavajte dovoljno, obradujte sebe nekim lepim sitnicama. Ako je mama srećna i zadovoljna, više će ljubavi i sreće moći da pruži.

Pokažite detetu neki način za pokazivanje ljubavi i kako da je pruži nekome ko je verovatno ne prima dovoljno. Na primer, zajedno odnesite kolačiće u obliku srca simpatičnoj ali usamljenoj bakici iz komšiluka kojoj odavno niko nije došao u posetu.

Dete uvek tretirajte s poštovanjem i ne zaboravite na pravilo da ne treba činiti drugima ono što ne biste želeli da neko učini vama.

Smislite neki tajni signal koji će značiti „volim te“ i naučite dete tom signalu. Zgodno dođe na autobuskoj stanici, u sobi punoj gostiju i slično.
Poklonite detetu ne samo nešto materijalno, već i više svog vremena za zajedničke aktivnosti. Recimo, dajte mu papirić na kome je nekoliko predloga, pa da dete samo odabere šta bi želelo da radi s vama.

Ovo su bile samo neke ideje – nadamo se da su vam se dopale, a sigurni smo da ih vi imate mnogo više.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.