U trendu

Opremanje deteta za školu

 

Za mnoge roditelje početak svake školske godine nalik je na košmar: kako, o, kako, sa skromnim primanjima kupiti detetu sve što je potrebno za novu školsku godinu? Nekako skupite novac za ono što dete mora imati, za knjige, sveske i školski pribor kao što su olovke, rezači, gumice, lenjiri, šestar… Međutim, pored neophodnog školskog pribora, tu su i druge stvari. Knjige u nečemu treba i nositi, a potrebno je i lepo obući dete. Gde naći novac za sve to?

Na vašu sreću, moguće je i snalaženje. Jeste, lepo bi bilo kupiti detetu novu školsku torbu; dete se sigurno ne bi bunilo ni protiv lepe garderobe u kakvoj po učionici i školskom dvorištu paradiraju njegovi vršnjaci. Međutim, ako nemate novca za takve stvari, uz malo dosetljivosti problem se može rešiti.

Što se školske torbe ili ranca tiče, osim ako se stara potpuno raspala i postala neupotrebljiva, nije zaista neophodno kupovati novu; u obzir dolazi i korišćenje torbe starijeg deteta kome ona više nije potrebna. Da vaše dete ne bi osećalo kako sa „starom i ofucanom“ torbom ide u školu, staru torbu možete osvežiti novim detaljima. Razni privesci i mašnice izgledaće zanimljivo na torbi, a možete na nju prišiti i neki detalj (u prodavnicama tekstila je veliki izbor aplikacija i etiketa). Na taj način će vaše dete dobiti torbu kakvu niko drugi u školi nema. Još jedna varijanta je da detetu kupite ranac u nekoj od kineskih prodavnica – cena je između 200 i 300 dinara – i zatim dodate neki zanimljiv detalj.

Deca danas vole da u školu dolaze obučena kao za modnu reviju, ali to nije baš praktično (zamislite šta se dešava sa skupom garderobom nakon malo življe igre). Zato, bez griže savesti možete poslati dete u školu u farmerkama ili trenerci – u odeći koja može da istrpi dosta toga i koju nije problematično oprati. Naravno, dete ipak treba pristojno i uredno da izgleda; pocepane farmerke (makar bile i modno dizajnirane pocepane farmerke), šortsevi, majice na bretele ili preveliki dekolte (ukratko, garderoba „za ulicu“ ili za plažu) nisu prikladan izbor odeće za školu. S druge strane, dete ne treba ni da nosi previše nakita niti da izgleda ozbiljnije od nastavnika – najbolje je naći zlatnu sredinu.

Sve u svemu, jednom kada rešite problem nabavke obaveznog materijala za školu, s ostalim se može izaći na kraj – ne uvek u luksuznom, ali u svakom slučaju u upotrebljivom izdanju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar