U trendu

Otkrila trik kako da umirite uplakano dete za sekund, ali nisu svi oduševljeni

Jedna od vodećih australijskih stručnjaka za roditeljstvo Megi Dent kaže bi roditelji dete koje ima izliv besa trebalo da umire jednostavnim pitanjem.

Maggie Dent, Parenting Educator and Author, has created this awesome trick to get your children distracted when they are…

Posted by School Mum on Friday, September 10, 2021

Na Fejsbuku je objavila trik koji navodno umiruje dete za dve sekunde. Kako kaže, dete će se tako fokusirati na vas, a ne na ono zbog čega je besno.

„Dobri primeri pitanja su: ‘Da li je to bio auto tvog tate’, ‘Želiš li nešto da popiješ’ ili ‘Hajde da izađemo napolje da se igramo’“

„Takva pitanja skrenuće njegovu pažnju s onoga što ga ljuti i pomoći mu da razmisli o nečemu drugom“, napisala je.

Iako deo roditelja smatra da je ideja dobra, drugi se uopšte ne slažu.

„Dete bi trebalo da oseti emociju i procesuira je“, „Ili možete detetu da dopustite da nauči da su ljutnja i tuga emocije kojih ne treba da se plaši“, smatraju.

Ometanje je prema nekim stručnjacima jednostavna strategija koja je dobra u situacijama u kojima ponašanje može da predstavlja problem.

„Isticanje nečeg zanimljivog, nova igra ili grimase su izvrstan način da odvratite deci pažnju kad postanu nervozna ili imaju poteškoća u odnosu s drugima“, navodi na svojoj veb stranici udruženje Raising Children.

Dobre tehnike odvraćanja pažnje uključuju davanje deci nove igračke, promenu igre ili prostora u kojem borave. Takođe, možete promeniti aktivnost koju radite ili početi da pevušite pesmu kako biste im odvratili pažnju, savetuje Raising Children.

Međutim, u nekim slučajevima ova metoda ne deluje. To se obično događa kad dete nekoga povredi ili je previše uznemireno da se smiri.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)