U trendu

Ova imena biće najpopularnija među decom rođenom 2022.

Iako se čini da neka imena nikad neće izaći iz mode, roditelji neprestano tragaju za novim idejama. Među budućim roditeljima porastao je interes za nekoliko imena pa se predviđa da će biti popularna 2022. godine.

Hit serija Bridžerton zaludela je mnoge pa su i brojne buduće majke u obzir uzele imena kao što su Eloiz, Dafni, Penelopi, Kolin, Sajmon i Benedikt, piše časopis Parents.

Još jedna popularna opcija su Teodor i Mar.

Ljudi se sve više okreću prirodi i vode veću brigu o okolini. Zato ne čudi da raste interes za imena Lotus, Juniper, Dalija, Azelija, Iris, Brajer, Magnolija, Ber, Bi, Vren, Dov, Blejz i Sani.

I imena po dragom kamenju kao što su Rubi, Emerald, Oniks, Džasper, Opal i Džejd su u fokusu budućih roditelja.

Zbog pandemije koronavirusa mnogi su odložili putovanja, ali razmišljaju da deci daju imena kao što su Salem, Oušn, Preri, Denver, Everest, Kapri, River i Aspen. Popularna su i skandinavska imena Astrid i Stelan, japansko ime Kendži kao i havajsko Koa.

Što se tiče uniseks imena, vode August, Ejveri, Finli, Rori, Blejk i Kameron.

I popularnost božanskih imena poput Sejnt, Hejlo, Bišop, Krid, Rein, Promis i Sereniti raste, kao i imena mitoloških bogova i boginja, na primer Freja, Persefona, Atlas, Apolo, Artemis, Džuno, Geja i Adonis.

Na kraju, tu su „starinska“ imena – Arči, Frenki, Aurelija, Mek, Gas, Klajd, Mev, Peni i Zelda.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.