U trendu

Ovo su popularna imena za bebe inspirisana filmovima o superherojima

Pokušaj izbora jedinstvenog imena za bebu nije uvek lak pa se neki roditelji u potrazi za nadahnućem okreću filmovima i to u poslednje vreme veoma popularnom žarnu o Marvelovim superjunacima.

Jedinstvena imena poput Baki, Tanos i Vansa postaju sve popularnija među roditeljima, kaže novo istraživanje Lost Universe-a.

U svrhu istraživanja prikupljeni su podaci iz Velike Britanije i SAD-a od izlaska prvog filma o Osvetnicima 2012. do danas.

Poslednjih godina najviše je porasla popularnost imena Baki, Tanos i Kvil. Baki je 6193. najpopularnije ime 2021. godine, a zanimljiv je podatak da je u poslednjih devet godina na listi skočio za 11.244 mesta.

Ove godine 3.000 roditelja dalo je svojoj deci ime Baki, zahvaljujući popularnosti istoimenih likova u filmovima The Endgame, The Falcon i Winter Soldier.

Ime Tanos postalo je 4670. najpopularnije ime u SAD-u. Čak 4.666 novorođenih beba dobilo je ime po zloglasnom zlikovcu sa Titana.

Ime Kvil takođe je sve učestalije, kao i Vanda. Čak 11.000 beba dobilo je u 2021. ime po toj čarobnici.

Sve češće se spominje i ime Loki, dok popularnost imena Tor opada. Sve manje roditelja bira i druga imena Marvelovih junaka, poput imena Barton, Kerol, Stiv, Nataša, Brus i Toni, piše The Sun.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar