U trendu

Pet stvari svaka ćerka želi da čuje od svog oca

Očevi igraju važnu ulogu u oblikovanju svojih ćerki. Uče ih otpornosti, nezavisnosti i snazi, ali to možda uvek ne znaju da prenesu na pravi način. Zato je važno znati šta i kako reći svojoj ćerki i tako ojačati odnos s njom i izgraditi bolju vezu.

Evo pet stvari koje svaka ćerka želi da čuje od svog oca.

Uvek si predivna

Važno je dati svojoj ćerki kompliment kad se dotera, ali treba joj dati do znanja da je lepa i kad je u pidžami ili nakon celonoćnog učenja. Reći ćerki da je lepa, bez obzira na odeću i šminku, jedna je od najvažnijih stvari koje će pomoći devojčicama i devojkama da izgrade samopouzdanje i gledaju dalje od stereotipnih standarda lepote koje postavlja društvo.

Ljutnja je prirodna i slobodno je izrazi

Ljutnju mnogi vežu za negativne emocije i demonizuju je, posebno kad su žene u pitanju. Mnogi smatraju da žena treba da bude „dama“ i da izražavanje ljutnje nije ženstveno. Međutim, važno je normalizovati izražavanje intenzivnih emocija, uključujući ljutnju.

Pomozi mi

Možda je smešno tražiti pomoć od deteta, ali tako ćete mu pomoći da osnaži samo sebe. Važno je da, nakon što dete zamolite za savet, isti i sledite kako biste mu dali do znanja da njegove reči imaju vrednost, piše Index.hr.

Podržavam i cenim žene

Verovati u svoju ćerku nije dovoljno. Jednako je važno pokazati da verujete u žene i podržavate ih. Vaše mišljenje o ravnopravnosti polova, jednakim pravima i ženskoj snazi uveliko će uticati na vaše žensko dete i usaditi joj ista uverenja.

Izgled nije ono što te definiše

Iako mnogi od nas govore da izgled nije bitan, to je daleko od stvarnosti. Među tinejdžerima i mladima izgled igra važnu ulogu u određivanju načina na koji se pojedinac tretira. Ako svojoj ćerki kažete da je više od svog izgleda, podstaći ćete je da razvije pozitivnu sliku o sebi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar